Igen tisztelt Bíróképző Akadémia!

Mi, mint magyar hitelkárosultak, nem kis aggodalommal tekintünk jövőnk elé, a Bíróképző Akadémia Bankszövetséggel közösen tervezett oktatási programja alapján.

Azt el tudjuk fogadni, hogy a Tisztelt taláros testület minden tagja – éppen úgy, mint a társadalom átlaga – nem a pénzügyi ismeretekkel rendelkezők „non plusz ultra”-ja.

Dicséretes a Bíróképző Akadémia részéről, hogy ezen változtatni akar – bár előbb jutott volna eszébe – de…

Ha a jövőbeni ítéletek meghozatalánál az igen tisztelt grémium, még a látszatát is el szeretné kerülni, hogy „lepaktált a pénzvilággal”, akkor igen szerencsétlen vállalkozás a programban megjelölt témakörökben tartandó „továbbképzést” éppen azon társaság "szerv" közreműködésével szervezni, egyáltalán bevonni, amelynek törvényi kötelezettsége és joga lett volna tagjait rávenni, kötelezni a prudens hitelezési gyakorlat kialakítására, és a hazánkban kialakult botrányos devizaalapú hitelezéstől visszatartani.

Mély aggodalommal tölt el minden jó érzésű, becsületes hitelkárosultat, hogy „farkasok oktatják a bárányt, hogyan kell bégetni”

És még egy apróságnak tűnő, de kardinális kérdés:

Nem a bankároknak kellene elmenni a tisztelt Kúriához továbbképzésre, hogy az érvényes szabályozást, a jogalkotók és jogalkalmazók magyarázzák el, a jogszabályok értelmezését és EU konform alkalmazását is ideértve?

De ha már az ítélkező /jogalkalmazó/ bírákat kívánja tovább képezni az Akadémia, akkor miért kerüli el a figyelmét az igen magas színvonalon oktató hazai egyetemek világszínvonalú oktatógárdája. Neveket szándékosan nem említünk a „pártatlanság vélelme” okán.

Mi, mint a Hiteles Magyarok Fóruma felkérjük a Tisztelt Bíróképző Akadémiát, hogy – most még időben – fontolja meg ezt a bimbódzó kapcsolatot a Bankszövetséggel, és keressen méltóbb segítséget a bírói társadalom általános pénzügyi kultúrájának felemelkedésének elősegítéséhez.

Természetesen a Hiteles Magyarok Fórumának minden tagja, önként, díjazás nélkül, társadalmi elhivatottságból és hazája szeretetéből indíttatva felajánlja tudását, tapasztalatát és együttműködését e nemes és üdvözlendő kezdeményezés sikere érdekében.

Erre hívjuk fel az ügyvédi társadalom azon tagjait is, kik fáradságot nem ismerve, tudásuk legjavát adva serénykednek a nép pénzügyi ismereteinek „nem középiskolás fokon” történő elsajátításában.

Hiteles Magyarok Fóruma

Forrás: hitelesmagyar.com Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 711 543 megtekintés

Videó: 48 924 213 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7026692

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh