A Siklósi Önkormányzat képviselő-testülete 2022-ben úgy döntött, hogy a Batthyány Kázmér Emlékérmet a Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) Beremendi Cementgyárának adományozza az évek óta tartó együttműködés jegyében.

A képviselő-testület közel harminc éve, 1996 óta minden évben kitünteti azokat a magánszemélyeket, közösségeket és cégeket, akik a városért, és annak lakóiért kiemelkedő szerepet vállalnak.

Idén március 31-én, Siklós várossá nyilvánítása 45. évfordulójának előestéjén adták át a DDC képviselőinek - Szarkándi János elnök-vezérigazgatónak és Guth Zoltán kommunikációs vezetőnek - a Batthyány Kázmér Emlékérmet a Siklósi Vár Lovagtermében.

A DDC szerepvállalása Baranyában

Az építőanyag-ipari vállalat Baranya megye meghatározó gazdasági szereplőjeként hosszú évek óta aktívan támogatja - számos projekt keretében - a régiót, köztük Siklós városát is. A Beremendi Gyárban dolgozó munkatársak többsége a környékbeli településeken él, ez is erősíti a DDC helyi közösségek támogatására irányuló törekvéseit.

Kulturális élet fellendítése

A vállalat számára kiemelten fontos, hogy a városban megtalálható sport és kulturális intézmények fellendítésében is támogatást nyújtson.

Éppen ezért a Siklósi Várhoz a DDC több fronton is kapcsolódik; a vár fő támogatója immár évek óta, legyen szó termék vagy szponzorációs adományról.

A Siklósi Szalon is évek óta kiemelt támogatásban részesül a vállalat jóvoltából. Sőt, 2022-ben a DDC a Tehetségekért ösztöndíjprogram keretében átadott, különleges díjakat Kovács Ferenc, siklósi festőművész közreműködésével készítették el helyi művészek.

Forrás: Duna-Dráva Cement Kft.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 100 622 megtekintés

Videó: 48 325 417 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6924085

Jelenleg az oldalon

11
Online

Interreg CE1013 REFREsh