Számos újdonságot hozott a kormány és a Bankszövetség megállapodása a pénzügyi tranzakciókat sújtó adóról. A Portfolio.hu információi szerint bővítik az adóalanyok körét, és csökkentik a készpénzes kifizetések felső határát. Csiki Gergely, a Portfolio.hu elemzője az InfoRádiónak elmondta: a pénzváltókat is illetékfizetésre köteleznék, amelynek mértéke egy ezrelék lenne, de a Portfolio.hu információ szerint a Nemzetgazdasági Minisztérium vizsgálja annak a lehetőségét, hogy 2013-tól két ezrelék legyen.

Érdekes eleme a megállapodásnak, hogy a készpénzfizetés maximuma a tervezett 5 millió helyett másfél millió forint lesz efeletti összegnél már csak utalni lehet. Az eredeti elképzelések szerint a 2013 január elsejével hatályba lépő szabályozás szerint még ötmillió lett volna a készpénzes tranzakciók felső határa.

További újdonság az eredeti tervekhez képest, hogy nem lesz kötelező a munkabért átutalással kifizetni, és nem kell illetéket fizetni a hitelfolyósítás után. Enyhítés továbbá, ami már a múlt heti módosítóban is szerepelt, hogy az illeték mértéke maximum hatezer forint lenne tranzakcióként, a korábbi tervezetben nem volt felső határ.

A tranzakciós adóból származó bevételek jelentős részét, mintegy 100 milliárd forintot arra fordítana a kormány, hogy csökkentse a vállalkozások terheit. A kisadózók esetében egy tételes adó váltja ki az eddigi terheket, és hasonló lépés várható a 25 dolgozónál kevesebbet alkalmazó kisvállalkozóknál is.

Forrás: piacesprofit.hu

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4548902

Jelenleg az oldalon

4
Online