Tudomásunkra jutott, hogy a Magyar Bíróképző Akadémián a Bankszövetség közreműködésével szervezett 1 napos képzésre, a tájékoztatóban szereplő célcsoportokon (Bírósági vezetők, Bírák, Titkárok) felül, a közjegyzők is kaptak meghívást.

Nyílt levélben fordultunk az Akadémia igazgatójához Dr. Bánhegyi Gergely úrhoz, hogy a közjegyzőkkel már kibővített célcsoportot legyen szíves tovább bővíteni, hogy 2 civil személy is részt vehessen azokon az előadásokon, amelyeken „A hitelintézetek tevékenységével összefüggő speciális szerződések és azokkal összefüggő tipikus, a gyakorlatban tapasztalható problémák”-kal ismertetik meg a bíró,i és a közjegyzői kart. Ezzel is hozzájárulva, a devizaalapú hitelezés elterjedésében szerepet játszó egyik felelőtlen réteg, az “alacsony pénzügyi kultúrával rendelkező civil társadalom” pénzügyi ismereteinek bővítéséhez.

Ezúton is szeretnénk megköszönni az igazgató úr gyors válaszát, melyben kifejti, hogy a „résztvevők száma igen magas”, ebből kifolyólag sajnálatos, de „nem áll módomban a programon Önök részvételét biztosítani”.

A Magyar Bírói Egyesület honlapján található egyik írásból kiderül, hogy „Az országos bírói létszám kb. 3000 fő”, ha ehhez hozzá vesszük még a magyarországi közjegyzők, és közjegyző helyettesek kb. 650 fős létszámát, az 3650 potenciális résztvevőt jelentene, de mivel nem minden bíró foglalkozik polgári jogvitákkal, és nem minden közjegyző vett részt a devizaalapú szerződések okiratba foglalásában, így számoljunk csak 5%-os részvételi szándékkal.

Esetünkben ez 182 főt jelentene.

Ezen levezetés után könnyen beláthattuk magunk is azt, amire a levél megírása előtt nem gondoltunk (ezzel újfent igazolva „alacsony pénzügyi kultúránkat”), hogy a 182 személy részére megtartandó előadásokon további 2 civil fő részvételi lehetőségének biztosítása, olyan megoldhatatlan problémát, és akkora mértékű aránytalan többletköltséget jelentene a Magyar Bíróképző Akadémia számára, melyet ésszerűen nem várhatunk el önös érdekeinkből kifolyólag.

Írásunk végén szeretnénk kéréssel fordulni a magyarországi bírói és közjegyzői karhoz, hogy amennyiben januárban jelezték részvételi szándékukat, de időközben kiderült, hogy nem fognak tudni a képzésen részt venni, esetleg szívesen felajánlanák biztosított helyüket 2 civil számára, kérjük, jelezzék felénk...

Hiteles Magyarok Fóruma

e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Forrás: hitelesmagyar.com Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 713 357 megtekintés

Videó: 48 925 848 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7027128

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh