Ma van a közlekedési kultúra napja; idén a gyalogosok védelme, a gázolások elkerülése a központi téma - közölték a szervezők az MTI-vel.

A közlemény szerint május 11-én a közlekedőket és a közlekedésben dolgozó szakembereket ünneplik, valamint arra hívják fel a közlekedőket, tartsák tiszteletben egymást.    

A kampányt idén nyolcadik alkalommal szervezik meg a Közlekedéstudományi Egyesület koordinálásával, a programhoz 84 szervezet csatlakozik, mások mellett a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, az Országos Mentőszolgálat és a Mahart PassNave Személyhajózási Kft.   

Idén a gyalogoshalálozások elkerülése a központi téma. A lakott területen belül zebrán elütött gyalogosok aránya az elmúlt öt évben 41 százalékról 44 százalékra nőtt. Tízezernél több embert ütöttek el Magyarország közútjain, 4335 esetben pedig kijelölt gyalogos-átkelőhelyen történt a gázolás - olvasható a közleményben.   

Idén is lehetett szavazni mások mellett az év kerékpárútjára, körforgalmára és hídjára.   

Idén száznál több rendezvény közül választhatnak az érdeklődők, a Müpában például szakmai konferenciával készülnek a szervezők, majd este a MÁV Szimfonikus Zenekar koncertezik. A részletes program a akozlekedesikulturanapja.hu oldalon található.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 095 686 megtekintés

Videó: 48 322 270 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923761

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh