2013-ban a kiber-támadások száma jelentősen megemelkedik, sőt ezek célzott támadások és nagyszabású kampányok lesznek a kormányzati szervek megbízásából. Ilyen következtetéseket tartalmaz a Kaspersky Lab vírusirtókat kínáló cég előrejelzése.

Az amerikai Hírszerzés szerint, 20 év múlva globális konfrontáció várható a kibertérben nem csak az egyes államok, de a nemzeti kormányok és a civil társadalom között is.

A Kaspersky Lab elemzői szerint, megemelkedik a kormányzati szervek, ill. a magáncégek titkos információi ellopásának a száma. A kiber-támadásoknak egyre fontosabb célkitűzései lesznek, például, a közüzemi infrastruktúra és a közlekedés.

Az amerikai Nemzeti Hírszerzési Tanács Globális tendenciák 2030: alternatív világok c. jelentése szerint, például a Google vagy a Facebook hatalmas információt lesz képes ellenőrizni valós időben. Ugyanakkor a kommunikációs technológia gyors ütemű fejlődésének köszönhetően, korlátlan lehetőség áll majd rendelkezésre a nemzeti kormányok számára is, hogy ellenőrizzék polgáraikat, akiknek azonban szintén lesz válaszlehetősége.

Az amerikai Titkosszolgálat elküldött egy listát a már említett Nemzeti Hírszerzési Tanácsnak a jelenlegi USA-t fenyegető veszélyekről. A jelentés szerint, „a legnagyobb kiber-támadásnak” Kína van kitéve – írja a The Los Angeles Times. Oroszország, Franciaország, Izrael és más országok is foglalkoznak hírszerzéssel, ám nem olyan álnok és alattomos módon, mint ahogyan Kína. Mindenesetre, Oroszország nem vesz részt amerikai kereskedelmi vállalatok adatainak az ellopásában, hogy azt saját üzleti céljaira használja fel.

Mindeközben a Cyber Security Asia 2012 nemzetközi fórum résztvevői egyetértettek abban, hogy a információs technológiák területének legfőbb problémája az, hogy az államok nem tudnak megegyezni abban, hogy mit is tarthatunk valójában kiber-terrorizmusnak. A leghatékonyabb káros programokat a kormányok finanszírozzák a kiber-háború érdekében. Azonban senki sem tudja garantálni, hogy ezek a programok nem kerülnek terroristák kezére, akik képesek módosítani a vírust és teljesen ellenőrizhetetlenül felhasználni azt saját céljaikra.

Forrás: ruvr.ru

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4821793

Jelenleg az oldalon

7
Online