Pécsen családi és gyermekprogramok, Hosszúhetényben egy római kori villagazdaság közösségi feltárása szerepel a baranyai közgyűjteményi feladatokat ellátó Janus Pannonius Múzeum (JPM) régészet napi rendezvényei között.

Az intézmény közleményben tájékoztatta az MTI-t arról, hogy május 27-én a pécsi Káptalan utcában található Pierre Székely Kőkertben délután két órától este hatig várják az érdeklődőket családi napra.   

A résztvevők itt római kori ékszerek másait készíthetik el, játszhatnak színezővel, kirakóval, lesz ételkóstoló, ruhabemutató, emellett megismerkedhetnek a lelőhelyfelderítő műszerekkel: radarral, drónnal, fémkeresővel is.   

Május 28-án délelőtt tíz és délután három óra között Hosszúheténybe hívják a látogatókat kirándulásra, egyben különös szellemi kalandra a szervezők. Az érdeklődők az 1940-ben feltárt hosszúhetényi római kori villagazdaságot ismerhetik meg közelebbről a lelőhelyért összefogó közösség segítségével.   

A hatalmas főépületet mára a bozót kerítette fogságába, a szakemberek arra törekednek, hogy a rekultiváció után a helyszín bemutatható legyen.   

Az eseményen bárki elmondhatja ötleteit, véleményét az újrahasznosításról. A lelőhely a 6-os főút felől autóval és rövid sétával, Hosszúhetény irányából egy kisebb kirándulással érhető el.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 618 672 megtekintés

Videó: 48 805 496 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7004261

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh