Lovas ügyességi verseny, bábszínházi előadások, kulturális és gyermekprogramok, a madárvilágot és a Tisza menti életet bemutató rendezvények várják a látogatókat pünkösd hétvégéjén az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban - közölte az intézmény marketingvezetője az MTI-vel.

Kodácz Csengele tájékoztatása szerint vasárnap és hétfőn a Por zenekar autentikus magyar népzenével csalogatja az egybegyűlteket a Skanzenbe, ahol a Makói parasztháznál és a Szeged-alsóvárosi portán kézművesfoglalkozások várják a gyerekeket, az Olvasókörnél pedig megtudhatják a látogatók, hogyan készül a foszlós kalács vagy a finom kenyérlángos.   

Vasárnap a Puszta házánál madárgyűrűzési bemutatókat tartanak, előadások hangzanak el a túzokokról, a fehér és fekete gólyákról, a Nagyréten pedig Gasztonyi Dániel solymász ismerteti meg az érdeklődőkkel az ősi vadászati módot.   

A Gátőrháznál interaktív viseletbemutató és játszóház fogadja a látogatókat, akik homokzsákot rakodva is próbára tehetik ügyességüket, és előadásokat halhatnak a 19-20. századi Tisza mente vízi világáról, a népi halászatról, valamint a fokgazdálkodásról.   

Pünkösd hétfőjén a skanzenben a Községházánál a Barboncás társulat bábszínházi előadása szórakoztatja a kicsiket és nagyokat, majd a pünkösdjárás részesei lehetnek a Por zenekarral és a táncosokkal. Ezután következik a hétvége egyik leginkább várt eseménye, a pünkösdi király megválasztása. Az emlékpark nagyrétjén a környékbeli ifjak lóháton ülve teljesítenek különböző ügyességi feladatokat, végül egy vágtát követően kiderül, hogy a két legjobb versenyző közül kinek sikerül megszereznie a királyi címet jelentő koszorút.

Forrás: MTI / opusztaszer.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 64 247 571 megtekintés

Videó: 38 487 237 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen5892310

Jelenleg az oldalon

9
Online

Interreg CE1013 REFREsh