Szeptember 17-én, szombaton idén is megrendezésre kerül Mecseknádasdon a Pécsi Borvidék egyik legnépszerűbb programja, a Bor-Barangoló.

A rendezvényt abból a célból hozták létre, hogy bemutatkozhasson a falu és annak pincesorai a látogatók előtt, akik minősített borok kóstolása közben ismerkedhetnek meg a település színes borturisztikai kínálatával.

Mindez több mint egy pincejárás, hiszen az érdeklődőket egyrészt barangolási, kirándulási lehetőségek is várják, miközben pincesorról pincesorra haladnak, élvezve a Puszta-tető nyújtotta gyönyörű kilátást, másrészt pedig a borkedvelők számára szakmai idegenvezetést is biztosítanak a pincejáráshoz, mely során ​díjnyertes helyi borászok segítenek eligazodni a borkóstolás rejtelmeiben, ahogy a pincesorokon is. Így lehetőség nyílik beszélgetni egy pohár borral a nádasdi borokról, a szüretről, vagy a falu látnivalóiról is.

A megfáradt látogatóknak vacsorázási lehetőség is jár a Hetényi Család Pincészetben, ahol kulturális program és Dumaszínház is teszi teljessé az élményt.

A Mecseknádasdi Szőlő- és Bortermelők Egyesülete, a Mecseknádasd Open Nkft. és a Pécs-Mecseki Borút Egyesület közös szervezésében megvalósuló rendezvény napközben ingyenes kisbuszos közlekedési lehetőséget is kínál a pincesorok között.  Jegyek a Bor-Barangolóra a rendezvény honlapján vásárolhatók meg, ahol a programmal kapcsolatos részletek is megtalálhatók.

Mecseknádasd Bor Barangoló 2022.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 290 892 megtekintés

Videó: 47 465 468 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6783724

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh