Az országos tűzgyújtási tilalom feloldása félreértésekre adhat

okot. Baranya megyében a július 5-én elrendelt megyei tűzgyújtási tilalom a Baranya Megyei Kormányhivatal Erdészeti Igazgatósága visszavonó határozatáig érvényben marad!

Bár az országos tűzgyújtási tilalmat feloldotta a vidékfejlesztési miniszter, a megyei kormányhivatalok erdészeti igazgatóságai által elrendelt és jelenleg is hatályban lévő tűzgyújtási tilalmakat ez a döntés NEM érinti, így azok továbbra is érvényben vannak. A tilalommal nem érintett erdőkben tüzet gyújtani kizárólag a kijelölt és kiépített tűzrakó helyen, szélcsendes időben lehet.

A tüzet tilos felügyelet nélkül hagyni, távozás előtt pedig mindig el kell oltani. A Vidékfejlesztési Minisztérium felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az avar- és gazégetésnél fokozott figyelemmel járjanak el, mert a gyorsan terjedő tűz könnyen elérheti az erdőket, illetve a lakott területeket, és súlyos károkat okozhat.

A megyei katasztrófavédelmi szóvivő szerkesztőségünknek eljuttatott közleményében felhívta a figyelmet, hogy az utóbbi napokban ismét megnövekedett a szabadtéri tűzesetek száma, ezért mindenki tartsa be az érvényben lévő tűzgyújtási tilalmat!

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 093 296 megtekintés

Videó: 48 320 957 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923656

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh