Számos esetben fordult elő, hogy az értékbecslő és a tulajdonos ellentétesen ítélte meg a végrehajtás alá vont ingatlan értékét.

2012 szeptemberétől megváltozik a bíróságnál kezdeményezett ingatlan értékbecslés megállapítása iránti szabályozás. Továbbra is lehet kifogással élni a szakértő értékbecslésével szemben. Fontos változás, a kifogás során a jelenlegi gyakorlat szerint nem, viszont szeptembertől a szakértői díjat már előre letétbe kell helyezni.

Erre vélhetőleg azért került sor, mert sokan a bíróságtól kért becsérték megállapítását csupán időnyerés végett tették meg, sokszor fölöslegesen leterhelve az igazságszolgáltatást, a változás elősegítheti a végrehajtási folyamat felgyorsítását.

A letétbe helyezett díj minimum 10 ezer, de nem több mint 300 ezer forint lehet. Az illeték mértéke sávosan alakul,- 10 millió forint alatti vitatott érték esetén 0.75 százalék, vagyis max. 75 ezer forint, 10 millió felett pedig további 0,25 százalék értékkel növelt összeget kell előzetesen letétbe helyezni a kérelem benyújtásával azonos időben.

Forrás: pestmegyei-hirhatar.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 091 675 megtekintés

Videó: 48 320 305 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923544

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh