A deviza alapú hitelesek - akiket a bankok alaposan becsaptak – vissza szeretnék fizetni a hiteleket, de csak tisztességes áron. Ha az törvényes, hogy egy felvett 10 milliós hitel után a bank több mint 22 millió forintot követel akkor, az az ország, ahol ezt meg lehet tenni az nem jogállam. A deviza alapú hitelesek problémáival egyetlen kormány sem foglalkozott.

Magyarországon a hatalmi elit, (politikai, gazdasági) nemtörődömsége, és felelőtlensége, a pénzintézetekkel való összefonódása vezetett az Európában páratlanul erkölcstelen banki magatartásokhoz. Az sem igaz, hogy Európában egyedülálló módon megsegítettük a devizahiteleseket.

A Patacs - Rácváros Egyesület jogsegély szolgálatot indított. Rövid idő alatt több mint 300 fő fordult hozzánk segítségért. A Kúria 2013. január 15-én hozott ítélete után is azt látjuk, hogy a még bizakodó és reménykedő polgárok százezrei szembesülnek az állami jogvédelem hiányával, az ebből fakadó magára hagyottsággal, s e súlyos problémát a jelek szerint egyik parlamenti párt sem képes - vagy nem akarja - megnyugtatóan megoldani.

Ezért Magyarország legfőbb közjogi méltóságaihoz fordulunk, több egyesület, jogvédő összefogásával felajánljuk segítségünket a probléma megoldásához.

A Patacs-Rácváros Egyesület 2013. január 24-én 11:00 órakor sajtótájékoztatót tart a deviza alapú hitelesek valós megsegítése érdekében.

A lakáshitelesek több mint két harmada (68%) nevel gyermeket, közülük is a két gyermekesek vannak a legtöbben (172 ezer család), fele arányban deviza alapú hitelesek, akiknek 23%-a fizetési nehézséggel küzd. Három vagy több gyermeket 67 ezer család nevel, ők is fele arányban szintén deviza alapú hitelesek (34 ezer család, 181 ezer érintett), akiknek 28%-a küzd fizetési nehézséggel. Ez a probléma minden ötödik állampolgárt érint.

A tájékoztató helye: 7634. Pécs Pellérdi út 42. Mini presszó. (Patacsi Pilvax)

Forrás: Patacs – Rácváros Egyesület elnöksége

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 137 megtekintés

Videó: 47 973 267 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887962

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh