A kormány a jövő héten tárgyal arról, milyen védelmet kapjanak a bajba jutott devizahitelesek.

Március 1-jével lejárt a kilakoltatási moratórium. A kormány a jövő héten tárgyal arról, milyen védelmet kapjanak a bajba jutott devizahitelesek, de addig is számít az önkormányzatokra.

„Évek óta húzódnak tárgyalások, és nem lehet látni még ma sem a végét. Ezért váltottunk, és most fogyasztóvédelmi oldalról kezeljük ezt az egész ügyet” – mondta Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociálisügyi államtitkára az MTI-nek úgy nyilatkozott: a kilakoltatási moratóriumot a kabinet eddig már többször is meghosszabbította, de nincs mód egész évben fenntartani, és nem is tekinthető a probléma végleges megoldásának. A települések azonban segíthetnek. „Az önkormányzatok adják azt a támogatást, ami a családok átmeneti otthonát tartja fenn. Illetve ebbe még besegítenek egyházak, civil szervezetek is, és ezen keresztül csaknem 4000 szálláshelyet tudunk biztosítani a családoknak, ezzel megelőzve azt, hogy szétessenek” – közölte .

Hozzátette, a kormány eközben nem szeretné elengedni azok kezét sem, akik az árfolyamgát, a végtörlesztés vagy az eszközkezelő lehetősége ellenére is bajban vannak. A megoldási lehetőségekről a jövő héten tárgyalnak.

Felmerült az is, hogy a települések szociális alapon bérbe adhatnának önkormányzati lakásokat. További egyeztetéseket igényel, hogy a kormány ehhez milyen segítséget tud biztosítani.

Forrás: hirado.hu

Kapcsolódó blog bejegyzésünk:

A bankok tudták, hogy a devizahitelesek fizetésképtelenné válhatnak

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 890 676 megtekintés

Videó: 49 064 113 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7054619

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh