A Honvédelmi Minisztérium (HM) pilóta nélküli repülőit is alkalmazzák az árvízi munkálatokhoz - jelentette be Hende Csaba tárcavezető Komáromban a Duna parton tartott sajtótájékoztatóján.

A miniszter azt mondta, a Komárom-Esztergom megyei Tát polgármesterének kérésére használták a HM részvénytársaságai által kifejlesztett pilóta nélküli járműveket az árvízzel sújtotta területek feltérképezésére. Mint a miniszter felidézte a 2010-es kormányváltáskor a Magyar Honvédségnél csak papíron volt néhány tartalékosa. Most viszont a hivatásos állományon felül 4700 védelmi és műveleti tartalékos katonát is be tudnak vetni "a sosem látott" dunai ár elleni védekezésben.

Hende Csaba azt mondta: a Magyar Honvédség az erre megállapított tervek szerint minden erejével azon dolgozik, hogy a dunai árhullám se emberéletben, se az anyagi javakban ne tegyen kárt. Esztergom és Komárom térségében jelentős logisztikai és ellátási feladatokat végeznek, és az esetleges evakuálásban is részt tudnak venni. A Magyar Honvédség legalább 8000 embert kész bevetni árvízi védekezésben, amelyben kedden már több mint ezer katona vett részt.

Forrás: sg.hu

A Tát környékén, 2013. június 5-én reggel rögzített, árvíz által sújtott területekről készített pilóta nélküli robotrepülős anyag itt tekinthető meg: Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 960 423 megtekintés

Videó: 49 105 459 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7059545

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh