Az iszlám vallásból profitálhatnának a hitelszűkében lévő magyar vállalkozások, ha az arabok engedélyt kapnak a hitelintézeti tevékenységre.

Új piacokra lépnének az iszlám bankok Európában, Ázsiában és Afrikában, miután a Perzsa-öböl menti államokban és Délkelet-Ázsiában lassult a növekedési ütemük az utóbbi években.

Az iszlám bankok, amelyek vallási alapon tiltják a kamat felszámítását és a tisztán pénzügyi spekulációt, továbbra is betartanák a saría, a muszlim vallásjog előírásait. A nem muszlim ügyfelek megnyerése érdekében azonban elhagynák az "iszlám" jelzőt a nevükből, így utalva arra, hogy a banki szolgáltatások színvonalát nem szorítják háttérbe a vallási szempontok. Erről az Abu Dhabi Islamic Bank (amely Abu Dhabi International Bankra tervezi változtatni nevét) vezérigazgatója beszélt.

Az iszlám bankok vállalkozásokba fektetik az ügyfeleik pénzét és a vállalkozásokkal közösen elért haszonból vagy veszteségből részesülnek. Vagyis a pénzintézetek nem kamatot szednek, hanem kereskedelmi nyereséget érnek el, amit már engedélyez a saría. Az ügyfelek pedig megválaszthatják, mennyire kockázatos vállalkozásba akarnak beszállni.

Forrás: vs.hu

Interreg CE1013 REFREsh

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4822445

Jelenleg az oldalon

6
Online