Közel van a paksi bővítés uniós jóváhagyása, Maros Sefcovic, az Európai Bizottság energiaunióért felelős alelnöke, azt mondta, Magyarország közel áll a paksi atomerőmű bővítésének tervével kapcsolatos minden kérdés "pozitív elrendezéséhez".

Az alelnök, akit a Ria Novosztyi orosz hírügynökség idézett a Bloomberg jelentése alapján kifejtette, ha Magyarország úgy dönt, hogy megépíti az atomerőművet - ami teljes mértékben összhangban áll minden uniós tagállamnak azzal a jogával, hogy döntsön saját energiamixéről - az uniós jogszabályoknak megfelelően teheti meg.

A Bloomberg emlékeztetett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter júniusi kijelentésére, miszerint nem látja semmilyen akadályát annak, hogy az EU jóváhagyja a paksi erőmű bővítésének tervét.

Maros Sefcovic és Miguel Arias Canete éghajlat- és energiapolitikáért felelős uniós biztos pénteken Budapesten tartózkodott és részt vett a közép- és délkelet-európai földgáz összeköttetések megteremtését és az energiabiztonság megerősítését célzó CESEC munkacsoport idei miniszteri ülésén.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 086 694 megtekintés

Videó: 48 316 550 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923099

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh