Lesz miért aggódniuk 2017-ben a munkáltatóknak, mivel egy kutatás szerint az informatikusok 37 százaléka új állás után kíván nézni, 26 százalékuk pedig azt tervezi, hogy elfogadja az előnyös ajánlatot.

Sokféle tényező ösztönözheti az embereket a munkahely-váltásra a Spiceworks felmérése szerint. A leggyakoribb okok a következők: szakmai ismeretek bővítése (69 százalék), versenyképesebb fizetés (64 százalék), egy olyan cégnél dolgozni, ahol az informatika nagyobb prioritást élvez (40 százalék), kiégés a jelenlegi munkahelyen (40 százalék), a munka és magánélet egyensúlyának javítása (38 százalék), többféle juttatás (33 százalék), munkavégzés egy képzettebb informatikai részlegben (26 százalék), az otthoni munkavégzés lehetősége (24 százalék) és magasabb pozíció (22 százalék).

A felmérés válaszadóinak több mint fele (59 százaléka) érzi úgy, hogy alulfizetik jelenlegi munkahelyén, de csupán 24 százalékuk remél legalább 5 százalékos fizetésemelést 2017-ben, és mindössze 12 százalékuk számít előléptetésre.

Ugyancsak a munkahely-váltásra ösztönöz a munkaerőpiaci helyzet kedvező alakulása, ami a válaszadók 70 százaléka szerint jövőre is fennmarad. A magasabb fizetés és az előrelépés nagyobb valószínűsége jelentős vonzerővel bír az informatikusok körében.

A Spiceworks vezető elemzője, Peter Tsai szerint sok informatikus vélekedik úgy, hogy alulfizetett, IT-részlege pedig alulfinanszírozott. Ez oda vezet, hogy számosan közülük a munkaerőpiaci keresletet kihasználva olyan munkaadót keresnek, amely fontosnak tekinti a vállalati informatikai részleget, pénzügyi erőfeszítéseket tesz a tehetségek megszerzésére és megtartására, valamint biztosítja az informatikusok számára a sikeres munkavégzéshez szükséges erőforrásokat.

Ugyanakkor a felmérés válaszadóinak 61 százaléka érzi úgy, hogy jelenlegi munkaadója megbecsüli őt. A folyamatos szakmai fejlődés elengedhetetlen az informatikai szakmában, és a Spiceworks felmérésében megkérdezett informatikusoknak komoly terveik vannak ezzel kapcsolatban. Arra a kérdésre, hogy milyen szakterületen kívánnak ismereteket és tapasztalatokat szerezni az elkövetkezendő év során, 62 százalékuk a kiberbiztonságot, 56 százalékuk a hálózatokat, 45 százalékuk pedig a virtualizációt említette meg.

Az elkövetkezendő évben bekövetkező legnagyobb kihívásnak azt tekintették, hogy miképpen fogják megértetni az üzleti vezetéssel az informatika fontosságát és elérni a kritikus IT-projektek megfelelő finanszírozását.

Forrás: computerworld.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 702 996 megtekintés

Videó: 48 915 869 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7025108

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh