Két új parkolót épített a komlói Városgondnokság az Anna aknai városrészben. A burkolt várakozóhelyeknek köszönhetően régi problémája oldódik meg a többszintes társasházakban élőknek és az itteni textilipari cég dolgozóinak.

Az Anna aknai parkolóhelyeket a mainál jóval alacsonyabb gépjárműállományra méretezték, ezért az elmúlt években egyre nagyobb gondot okozott a megállás Komló keleti városrészében. A társasházakban élők több és több gépkocsit vásároltak, ráadásul a szomszédos textilipari üzem dolgozóival kellett versengeniük a parkolóhelyekért. Emiatt sokan kényszerűségből az útszéli fűben-sárban hagyták az autójukat.

A Városgondnokság szakemberei a szükségletek felmérése után két új, szilárd burkolatú parkoló építése mellett döntöttek. Az első, 15 autót befogadó várakozóhelyet még tavasszal, a második, valamivel nagyobbat pedig a napokban adták át a forgalomnak. Így a két helyen nagyjából 33-34 gépkocsi tud kényelmesen megállni, ami elég lesz a lakóknak és az itt dolgozóknak egyaránt. Ha tovább bővülne a gépkocsiállomány vagy nőne a textilüzem létszáma, akkor már megvannak a tervek egy harmadik parkoló kialakítására is.

„A parkolókat az önkormányzat saját fejlesztési keretéből építettük meg. Azért törekszünk évről évre pontos és takarékos gazdálkodásra, hogy legyen mozgásterünk hasonló beruházások elvégzésére. Az érintetteknek ugyanis ezek a kis fejlesztések is nagyon fontosak és segítenek jobb és élhetőbb hellyé változtatni a várost” – összegzett Polics József polgármester.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 803 631 megtekintés

Videó: 47 966 568 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887434

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh