A Mecsek és a Villányi-hegység hajdanvolt élővilágának maradványait - köztük őskori medvekoponyát, mamutbordát és tengeri fosszíliákat - bemutató új kiállítás nyílt péntektől a pécsi állatkert aulájában - közölte az intézmény az MTI-vel.

A közlemény szerint az ingyenesen látogatható tárlat a jura korszaktól a jégkorszakig "páratlan és különös" leleteket mutat be a mecseki és a villányi hegységből. Az érdeklődők gyapjas mamuttól származó bordákat, fogakat, barlangi medve-, illetve hiénakoponyát is láthatnak, továbbá betekintést nyerhetnek a tengerek élővilágába karbonok és korallmaradványok segítségével.    

Az állatkert közölte azt is, hogy kártyajátékok, foglalkoztató füzetek készülnek a gyerekek számára, akik kiscsoportos foglalkozások keretében, a tárgyakat a kezükbe véve sajátíthatják el a tudásanyagot. A közlemény Siptár Dávid igazgatót idézve beszámolt arról is, hogy három év alatt több mint 12 ezer gyermeket fogadnának, akik különféle foglalkozások keretei között ismerhetik meg az őskor élővilágát.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 077 975 megtekintés

Videó: 48 306 967 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6921494

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh