A Mecsekerdő Zrt. túrasorozatot indított, melynek célja, hogy az erdőgazdálkodással kapcsolatos témák, az erdészek összetett munkája és az általuk kezelt erdők értékei személyes élményeken keresztül, közvetlen módon kerüljenek bemutatásra.

Tavasszal a Kelet-Mecsekben barangoltak, júniusban, a Dráva-sík katedrálisait mutatták be, most szeptember 15-én pedig a Mecsek legmagasabb pontját veszik célba. Népszerű túrasorozatuk következő kirándulása a Zengőre vezet, nem is akármilyen útvonalon. A Mecsek legmagasabb pontját ugyanis nem csak a kijelölt túraútvonalakon hódítják meg, és közben érdekes témákról lehet beszélgetni a terület erdőgondnokával:

Milyen erdőgazdálkodás folyik természetvédelmi oltalom alatt álló területen? Mit nevezünk véderdőnek? Milyen szolgáltatásokat nyújt számunkra az erdő?

Találkozó: 9.30, Hosszúhetény, Polgármesteri Hivatal előtti buszmegálló (Pécsről különjárat indul a Domus parkolóból 9:00-kor)

Útvonal: Hosszúhetény - Völgyi-rétek - ZENGŐ – pihenő frissítőkkel: erdei harapnivaló és Naturalé gyümölcslé - Csókakő - Hosszúhetény (különjárattal Pécs)

Mivel a túra egybeesik a hagyományos Üveges Hétvégével, Hosszúhetényben és a környéken további programok is marasztalják az érdeklődőket.

Forrás: mecsekerdo zrt.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 776 megtekintés

Videó: 47 974 130 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888029

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh