Még nyáron, az Év Fája verseny döntőjébe került, és jelenleg első helyezett a pécsi havi-hegyi templom bejárata előtt álló mandulafa. A szavazatokra ennek ellenére továbbra is nagy szükség van, hiszen a mezőny erős. A nemes küzdelem október 8-án zárul.

Janus Pannonius pécsi püspök-költő, múzeumunk névadója 1466-ban írt egy dunántúli mandulafáról, mely az örök megújulás sajátos szimbóluma lett a városban. A JPM 10 éve (Janus Pannonius újratemetésekor) kezdeményezte azt a múzeumi „mandulafás akciót”, amelynek során 500 mandulafát ültettek el a városban.

A havi-hegyi templom bejárata előtt álló csavarodott törzsű, 135 év körüli, öreg fát a pécsi Janus Pannonius Múzeum Természettudományi Osztályának Jurassic családi túraklubja fogadta örökbe, és a pécsiek nevében szeretné az Év Fájává avatni, ezért nevezte be az Év Fája vetélkedőbe. Most a hazai első helyért van versenyben, ha első lesz, az Európai Év Fája versenybe jutva más országok győztes fáival versenghet ez a látványos környezetébe illő, alakját és kulturális hátterét, jelképiségét figyelembe véve nem hétköznapi mandulafa.

A győzelemre esélyes jelölt fát július óta már többször letaszították a trónról a versenyben, hiszen erős mezőnyben kell helytállnia. A JPM mindenkit arra biztat, hogy aki még nem tette meg, az utolsó napokban szavazzon a mandulafára az evfaja/dontosfak oldalon!

Forrás: Janus Pannonius Múzeum

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 710 624 megtekintés

Videó: 48 923 596 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7026619

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh