Az év végéig átalakítják, bővítik és felújítják a komlói kutyatelepet. Az Agrárminisztériumtól nyert ötmillió forintos pályázati támogatásból befedik és hőszigetelik a kutyák kenneljeit és utat is építenek a telepen.

A mecsekjánosi városrészben lévő kutyatelepet, hivatalos nevén hatósági gyepmesteri telepet a Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulás tartja fenn és üzemelteti. Az egész környékről, vagyis a komlói kistérség mind a 21 településéről fogadja a gazda nélkül maradt vagy kóborló háziállatokat, többségében kutyákat. A telepen az állatok etetése, gondozása és szükség esetén orvosi ellátása mellett, a Komló Állatvédő Egyesület segítségével, az örökbeadásukról is gondoskodnak.

A következő hónapokban jelentősen javulhatnak a körülmények, köszönhetően az Agrárminisztérium kifejezetten az ilyen típusú ebrendészeti telepek számára kiírt pályázatának, amelyen közel ötmillió forintot nyert a város. A pénzből a telepen lévő tizenkét kennel kifutója fölé a napsugárzás és az eső ellen védő árnyékoló szerkezet készül, a zárt részek tetőszerkezete pedig hőszigetelést kap. Megépül egy új kennel, növelve a hely befogadóképességét.

A kenneleken belül a kutyaházakra forgópántos lengőajtókat szerelnek, a külső kerítést pedig szeparáló ajtókkal bővítik. Utóbbi feladata, hogy a veszélyes és agresszív állatokat a kerítésen kívülről lehessen etetni. Továbbá a mostani köves földút helyett aszfaltburkolatot kap a telep főépületéhez vezető kiszolgáló út. A támogatási szerződés megkötése már folyamatban van, a befejezési határidő az év vége.

„A telepre átmeneti állomásként tekintünk, ahonnan ezek az állatok egy második esélyt kapva új gazdához tudnak kerülni. Ebben nagyon sokat segít a Komlói Állatvédő Egyesület, akik az örökbefogadásokat szervezik. Méghozzá olyan hatékonyan, hogy az elmúlt egy évben mindössze két kutyát kellet elaltatni (agresszív, antiszociális viselkedés miatt), ami komoly csökkenés a korábbiakhoz képest. Az önkormányzat részéről a megfelelő feltételek biztosításával tudjuk támogatni őket” – mondta Polics József polgármester. Hozzátette, kifejezetten büszke arra, hogy az egész országban összesen négy város nyert a mostani pályázaton, köztük Komló.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 724 571 megtekintés

Videó: 48 934 541 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7028742

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh