Szombaton kezdődik és október 14-ig tart a vadon élő rókák őszi veszettség elleni vakcinázása, ezért az érintett térségekben ennek kezdetétől számított 21 napig ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendel el az illetékes járási főállatorvos - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.

Idén ősszel Magyarország közel 42 ezer négyzetkilométernyi területén végzi a rókák veszettség elleni vakcinázását az állategészségügyi hatóság. Az immunizációs program költségeihez az Európai Unió 75 százalékos társfinanszírozást biztosít - írták.   

A vakcina tartalmú csalétkeket kisrepülőgépekről dobják le, az immunizálás a lakott, sűrűn beépített területeket nem érinti. A kezelt területek térképe és a vakcinázással érintett települések tájékoztató jellegű listája megtekinthető a Nébih honlapján.

A rókák veszettség elleni immunizálásának időszakára, október 2. és 28 között ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el Pécs közigazgatási területén a Baranya Megyei Kormányhivatal agrárügyi főosztálya - közölte csütörtökön a baranyai megyeszékhely önkormányzata az MTI-vel.     

A közlemény szerint a korlátozás a Pécsett tartott kutyákra, macskákra valamint legeltetett állatokra vonatkozik. Az időszakban az ebeket megkötve, vagy zárva kell tartani és csak pórázon szabad közterületre vinni, valamint a város egész területén tilos bármilyen fajú állat legeltetése - írták. A tájékoztatás arra is felhívta a figyelmet, hogy aki vakcinázott területen elhullott vadon élő vagy háziállatot talál, a tetemet hagyja érintetlenül és haladéktalanul értesítse a legközelebbi állatorvost, helyi önkormányzatot vagy a vadásztársaságot.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 084 248 megtekintés

Videó: 48 314 668 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6922796

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh