A hónap elejétől már élesben folyik az ellenőrzés a dohányzásról szóló szabályok betartásával kapcsolatban. Országos szinten ezernél több helyszíni vizsgálat során több mint egymillió forintot szabtak ki az ellenőrök.

A türelmi idő lejártát követően, az április 1-je óta elvégzett helyszíni ellenőrzéseken egyelőre nem bírságoltak Komlón a dohányzási tilalom rendelkezéseinek megszegése miatt. Dr. Albert Nóra, a Komlói Kistérségi Népegészségügyi Intézet tisztifőorvosa megkeresésünkre arról tájékoztatta honlapunkat, hogy az ellenőrzések során olyan kirívó szabálytalanságot nem találtak, ami indokolta volna büntetés kiszabását.

Az elmondható, hogy sok a bizonytalanság az emberekben. A vendéglátóhelyek, közterületek környékén temérdek kérdés fogalmazódott meg a lakosság részéről, amire az ÁNTSZ munkatársai a helyszínen adtak útmutatást. A lakosság kérdéseikkel egyébként telefonon vagy akár elektronikus levélen keresztül, illetve személyesen is a kistérségi intézethez fordulhat, emellett a www.antsz.hu weboldalon is közérthető formában megfogalmazott hasznos információk olvashatók.

Dr. Albert Nóra elmondta, hogy a közterület felügyelőkkel még április 1-je előtt bejárásokat végeztek a város forgalmas területein, feltűnő bizonytalanságot elsősorban az autóbusz-pályaudvar környékén tapasztaltak. Az ellenőrzések tovább zajlanak, igaz nem kimondottan a dohányzás szabályainak betartására fókuszálnak, de természetesen ez sem kerüli el az ellenőrök figyelmét.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 095 521 megtekintés

Videó: 48 322 173 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6923746

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh