Új liftet építenek, akadálymentesített mosdót alakítanak és a látássérültek tájékozódását megkönnyítő táblákat és felfestéseket helyeznek el a komlói könyvtárban.

Újabb jelentős felújítási projekt munkái indulnak el hamarosan a József Attila Városi Könyvtár és Muzeális Gyűjteményben. Az akadálymentes bejárat már egy korábbi projekt részeként elkészült, most pedig az épület belsején a sor, hogy az intézmény szolgáltatásai a lehető legtöbb embernek legyenek elérhetőek.

A legfontosabb beruházás a lift megépítése lesz. Ehhez először a födémek áttörésével ki kell alakítani a liftaknát, amibe egy szabványos, nyolc személyes lift kerül. A kialakítása lehetővé teszi, hogy kerekes székesek is használhassák, akár egyedül, akár kísérővel. A lift közelében lévő mosdókat felújítják és akadálymentesítik, felszerelve minden ehhez szükséges berendezéssel. Emellett pedig a folyosókon Braille-írásos tájékoztató feliratok, felfestések, szegélykiemelések segítik a vakok és gyengénlátók közlekedését.

Az akadálymentesítési feladatok mellett a projekt része lesz egy első emeleti terem teljes felújítása, amelyben kreatívipari szereplők tartanak majd rendezvényeket. A burkolatok, lámpatestek és az elektromos hálózat cseréje mellett új bútorokat és eszközöket is vásárol a könyvtár a támogatási pénzből.

A költségvetés legnagyobb részét, több mint 16 millió forintot ugyanis egy tucatnyi partnert egyesítő INTERREG-pályázat biztosítja. „A támogatás sajnos nem volt elég, hogy minden tervünket megvalósítsuk, ezért a város saját erőből további hétmillió forintot biztosított. Évek óta tudatosan, kisebb lépésekben haladva fejlesztjük és modernizáljuk a könyvtárat, így ma már szinte rá sem lehet ismerni belülről az épületre” – mutatott rá Polics József polgármester.

A kivitelezéshez szükséges közbeszerzések már lezajlottak, nyár végéig az egész beruházás átadása megtörténik.

Forrás: Komló Város Önkormányzat

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 067 435 megtekintés

Videó: 48 292 766 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920032

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh