A PTE-ÁOK Klinikai Központ Gyermekgyógyászati Klinikája (röviden: Pécsi Gyermekklinika) ambulanciáján évente 12 ezer gyerek fordul meg. Az itt ücsörgő, fájdalommal és szorongással küszködő gyermekek számára a feszültséget csak tovább növeli a várakozás, kivizsgálás, kezelés. A nevetnikek.hu önkéntesei olyan megoldást kerestek erre a problémára, ami hosszú távon is tartós marad. Innen eredt az Interaktív Mesefal projekt ötlete.

A Nevetnikék Alapítvány már évek óta szervezi a mesefalfestést a helyi vállalatok támogatásával, a harmóniát, békét, vidámságot sugárzó kórtermi falak jól lekötik a lurkók figyelmét. Az ambulancián olyan mesefal kivitelezését folytatják, ami nem pusztán gyermekbarátibbá teszi a látványt, hanem az ott várakozó gyerekek figyelmének lekötésére is szolgál. Egy olyan mesefalat hoznak létre, melyhez oda lehet menni, és játszani lehet vele, mert a fal szerves részeit képezik a játékok, a legapróbbaktól a kamaszokig mindenki talál benne kihívást, így a sok egyedi játék kipróbálása elűzi az unalmukat, és ezáltal csökkenti a szorongásukat.

A tavaly ősszel indult projekt az előkészületi és beszerzési szakaszok után április végén lép az utolsó stádiumba, ami nem más, mint maga a mesefal festése.  A festészeti akció körülbelül 260 fő önkéntes bevonásával, öt hétvégén keresztül fog tartani. A látványterveket profi festőművész készítette, aki a „mecseki táj” témáját járta körül, és tervezte meg a folyosó egyik falát. A környezetünket körülölelő állat- és növényvilág jelenik meg rajta, az orfűi malom, a sárkányforrás, az égervölgyi tó és egyéb helyi sajátosságok szolgáltak ihlet-alapul. Cél volt továbbá, hogy olyan forma- és színvilágot hozzon, ami valóban ámulatba tudja ejteni az arra járó gyermekeket.

A festészeti akció április 27.-én kezdődik a Pécsi Gyermekklinika ambulanciáján, majd négy további hétvége után az alapítvány májusban egy átadó ünnepség keretében avatja fel a falat.

A Nevetnikék Alapítvány célja a kórházban ápolt gyermekek szabadidős foglalkozásainak megszervezése, a betegek gyógyulásának elősegítése, a kórtermi környezetük barátságosabbá tétele. Mindezt önkéntesek segítségével érik el, akik sok tapasztalatot és nevetést kapnak fizetségül. Az alapítvány jelenleg a Pécsi Gyermekklinika kilenc osztályán folytatja tevékenységét.

Forrás: Nevetnikék Alapítvány 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 72 415 627 megtekintés

Videó: 45 479 596 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6388233

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh