Több más önkormányzati cég mellett a Komló-Víz Kft. is megállapodott egy követeléskezelő vállalkozással a kintlévőség-állomány bővülésének megállítása érdekében. A számláikat nem fizetők ezentúl komolyabb szankciókra számíthatnak.

A vízmű vezetésének egyik legfontosabb célja, hogy megállítsa a tartozásállomány jó ideje tartó növekedését. Ezért kezdeményezték az együttműködést a Mixton-Team Holding Zrt.-vel, akiknek komoly tapasztalatuk és referenciáik vannak a közműadósságok kezelésében. Első lépésként a viszonylag kis összegű, frissen képződött hátralékok behajtását bíznák a cégre, ugyanis az eddigi eredmények azt mutatják, hogy ezek behajtására van a legnagyobb esély.

Hardi Krisztina, a Vízmű gazdasági vezetője elmondta, hogy a továbbiakban is elsősorban a kompromisszumos megoldást fogják keresni azokkal, akik valamilyen okból megcsúsztak a befizetéssel. A Mixtonhoz csak abban az esetben kerül át az adósság, ha az ügyfél legalább két hónapja sem fizetésre, sem megegyezésre nem hajlandó, illetve, ha az összegyűlt hátralékok meghaladnak egy kritikus értéket.

– Irodából, felszólító levelekkel ezt a problémát nem lehet megoldani, ezért van szükségünk egy professzionális partnerre, akik személyes megkereséseken is alapuló módszereikkel hatékonyabbak tudnak lenni – tette hozzá Hardi Krisztina.

A követeléskezelő cégen túl a Vízmű egyéb eszközöket is bevethet a nemfizetőkkel szemben. Megkezdődött számos tartozás bírósági útra terelése, továbbá jelenleg már 120 lakásban van megszüntetve a vízszolgáltatás, többségük Kenderföld városrészben található.

Jelentős gondokat okoznak azok a társasházak, ahol a közös képviselők gyűjtik be a víz-díjat, így a szolgáltató csak nehezen tudja szankcionálni a tartozókat. Ezért a közeljövőben ezekben az épületekben is szigorúbb ellenőrzések és – szükség esetén – elzárások is várhatóak lesznek.

Forrás: Komló Város Önkormányzata

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 071 503 megtekintés

Videó: 48 299 770 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920640

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh