A Nevetnikék Alapítvány és pécsi cégek, köztük a Hauni Hungaria összefogásának köszönhetően vidám mesefigurák és interaktív játékok díszítik a pécsi gyermekklinika fülészeti és kardiológiai ambulanciájának egyik folyosóját, amely korábban üresen állt.

Az év első önkéntes programján ecsetet ragadtak a Hauni munkatársai, hogy vidám színekkel fessék ki a pécsi gyermekklinika fülészeti és kardiológiai ambulanciájának egyik folyosóját. Az ötletgazda a Nevetnikék Alapítvány volt, akik gyermekbarátabb külsőt szerettek volna varázsolni, hogy a színes rajzok és állatok segítsenek elterelni a kis betegek figyelmét.

A kezdeményezéshez támogatóként természetesen a Hauni Hungaria is csatlakozott.

– Pécs egyik legnagyobb munkaadójaként fontos számunkra, hogy rendszeresen szerepet vállaljunk a helyi közösség számára fontos ügyekben. A feladattól függően anyagi vagy természetbeni támogatást nyújtunk vagy éppen önkéntes munkával segítjük nemes célok megvalósulását. Szerencsére a munkatársaink maximálisan partnerek ebben, és az eddigi akcióinkra rendre túljelentkezés volt – foglalta össze Katona Gábor ügyvezető.

A gyermekklinika festésében nyolcvan haunis kolléga segített, akik szombaton, a szabadidejükben színezték-dekorálták az alapítvány művészei által előrajzolt ábrákat a kórház falain. Emellett a Hauni gondoskodott a festékek, a falakra felszerelt játékok fémalkatrészei és más szükséges eszközök beszerzéséről, gyártásáról és a helyszínre juttatásáról. A kiszínesedő folyosón még más helyi cégek munkavállalói is dolgoznak, a végeredmény pedig egy kórházra legkevésbé sem emlékeztető, varázslatos mesevilág lesz. Remélhetőleg sok örömet szerez azoknak a gyerekeknek, akik hosszabb-rövidebb időt kénytelenek eltölteni a falak között.

– A májusi hétvégéken összesen 11 cég és szervezet mintegy 250 munkatársa segítette önkéntes munkával a projekt sikerét. Sokan közülük általános iskola óta nem fogtak ecsetet a kezükbe, a jó ügy érdekében mégis vállalták az összefogást. Maga az alkotás is nagy élményt jelentett mindenkinek, az elkészült gyönyörű rajzokra pedig okkal lehetnek büszkék – dicsérte az önkénteseket Kőmüves Glória, a Nevetnikék Alapítvány vezetője.

A Hauni további önkéntes programokat is tervez az év során. Ezek fókuszában elsősorban iskolák, óvodák és más gyermekintézmények felújítása és fejlesztése lesz. Méghozzá nem csak Pécsett, hanem a közeli településeken is.

Forrás: Hauni Hungaria

 

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 803 391 megtekintés

Videó: 47 966 419 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887418

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh