A Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern társadalmi tanácsa szervezésében nemzetközi társadalmi fórumot és kiállítást rendeznek november 6-7-én Pécsen.

A rendezvényen a fenntartható fejlődés kérdéseit vitatják meg, valamint azt, hogyan járul hozzá az atomenergia és a többi, alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiaforrás a globális klímavédelmi célok teljesüléséhez.

A Roszatom csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében úgy fogalmaz: a gyorsan növekvő energiafogyasztás és a globális éghajlatváltozás miatt az alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiaforrások szerepét nem lehet túlbecsülni. Az atomenergia a fosszilis energiaforrásokat használó erőművekkel ellentétben úgy termel villamos energiát, hogy közben nem kerülnek üvegházhatást okozó gázok a légkörbe.   

A modern technológiának, a magasan képzett személyzetnek, valamint a szigorú biztonsági előírások betartásának köszönhető az atomerőművek nagyfokú biztonsága és megbízhatósága azok teljes életciklusa során, az építéstől az atomerőművek leszereléséig - hangsúlyozta a Roszatom.   

A közlemény szerint a rendezvényen megvitatják a nukleáris energia szerepét a fenntartható fejlődésben, az atomtechnológia biztonságos fejlesztésének kérdéseit, valamint mindezek közérthető kommunikációjának jelentőségét.   

A fórumon az atomenergia-ipar meghívott szakemberei, kormányzati szereplők, környezetvédelmi szakemberek, illetve egyéb magyar és külföldi szakmai szervezetek képviselői vesznek részt.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 281 megtekintés

Videó: 47 973 451 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887975

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh