Az őszi népszámlálás fontos részét képezik a lakosság egészségi állapotára és a fogyatékossággal élő emberek helyzetére vonatkozó kérdések, hiszen a népszámlálás eredményei hosszú távon szolgáltatnak majd adatokat az egészségügyi és esélyegyenlőségi fejlesztésekhez - hívta fel a figyelmet a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

Az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményükben azt írták, hogy a hivatal a fogyatékossággal élő személyeket támogató tíz civil szervezettel, valamint kormányzati partnerekkel folytatott szakmai egyeztetést annak érdekében, hogy a fogyatékossággal élő emberek feleljenek az őket érintő kérdésekre, ugyanis más adatforrásból nem állnak rendelkezésre részletes információk az életkörülményeikről. Márpedig ezek kiemelt szerepet játszanak a helyzetük javítását, esélyegyenlőségük biztosítását célzó programok előkészítésében, megvalósításában. Mindemellett a válaszok a fogyatékossággal élőket támogató civil szervezetek munkájához is nélkülözhetetlenek.   

A KSH arra kéri továbbá az embereket, hogy válaszoljanak az egészségi állapotra vonatkozó kérdésekre, hiszen a népszámlálás eredményei hosszú távon szolgáltatnak meghatározó adatokat a mindenkit érintő egészségügyi fejlesztésekhez, beruházásokhoz.   

Október 1. és november 28. között tartanak népszámlálást, amelynek célja, hogy pontos és részletes képet adjon Magyarország népességének nagyságáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, foglalkoztatottságáról, élet- és lakáskörülményeiről. Október 16-ig a háztartások önállóan, interneten keresztül tölthetik ki a kérdőívet, október 17-től pedig számlálóbiztosok keresik fel azokat a háztartásokat, amelyek nem élnek az online kitöltés lehetőségével.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 76 685 361 megtekintés

Videó: 49 754 259 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7129041

Jelenleg az oldalon

8
Online

Interreg CE1013 REFREsh