Holnap már kézilabda diákolimpiai elődöntőt tartanak a sportlétesítményben

Ma dél körül már 0,2 ppm volt az uszoda levegőjének klórgáz-koncentrációja, amely bőven a 0,5-es határérték és a 2 ppm-es mérgezési érték alatt van. A szennyezés forrásánál is csak 0,8 ppm-et mért a tűzoltóság, de az érintett helyiségeket már kiszellőztették, a veszély teljesen elmúlt. Az épületben a mai napra tervezett programokat elővigyázatossági szempontok miatt már délelőtt lemondták, de holnaptól minden a megszokott rendben zajlik a komlói uszodában.

- Teljes mértékben szeretném megnyugtatni a lakosságot és az érintetteket, hogy a komlói uszodában bekövetkezett baleset miatt a veszély végérvényesen elmúlt, az épület akár már ma délután használható lenne - nyilatkozta Mayerhoff Attila, a létesítményt üzemeltető Komlói Fűtőerőmű Zrt. vezérigazgatója. – Vizsgálatot folytatunk annak kapcsán, hogy a baleset tényleges okait felderítsük. Az eddig ismert tények, amelyeket meg tudok erősíteni, hogy kezelői hiba miatt a fertőtlenítés során sósav helyett hypo került az egyik tartályba. Az anyagok keveredése miatt azonnal elindult a klórgáz-képződés, ami elárasztotta az uszodát és az azzal kapcsolatos helyiségeket. Amint munkatársunk észlel-te a tévesztést, jelentette azt a feletteseinek, valamint vízzel hígítani kezdte a keveréket. A tűzoltókat is egyből értesítettük, valamint megkezdtük az épület kiürítését. Mire a tűz-oltók a helyszínre érkeztek, már kivétel nélkül minden munkatársunkat és kisdiákot az udvarra menekítettünk, akik előtte a szennyezett levegőjű helyiségekben tartózkodtak.

A baleset során az épületben semmilyen műszaki kár nem keletkezett, de többen orvosi ellátásra szorultak a nap folyamán, akik belélegezték a gázt. A mentőszolgálat információi szerint 17 főt láttak el – közöttük mindössze 1 felnőttet –, aki 5 gyermekkel a helyszínen maradt. A többieket kórházba szállították. Feltételezhető, hogy több gyermeket csak azután vittek kórházba, hogy a helyszínről távoztak, mivel a pécsi gyermekgyógyászati klinika tájékoztatása szerint jelenleg 17 gyermeket látnak el a klinikán, akiknek kivétel nélkül rendkívül gyenge mérgezésük van, lényegében mind tünetmentesek. Őket minimum 24 órára megfigyelés alatt tartják.

- Rendkívül sajnálatos, hogy többeknél egészségügyi problémákat okozott a klórgáz be-légzése – tette hozzá a vezérigazgató. - Bízom benne, hogy valóban csak átmeneti panaszokról van szó, és a gyerekek minél előbb felépülnek. Mivel az épületet kiszellőztettük, a tűzoltóság a szükséges méréseket elvégezte, az a továbbiakban teljes biztonsággal használható a komlóiak számára.

Forrás: Komló város Hivatalos Kommunikációja

Korábbi hírünk frissítésében (Kattintson ide... ) még arról számoltunk be, hogy az edzések meg lesznek tartva, azonban a létesítmény szellőztetése miatt azok ELMARADNAK!

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4312466

Jelenleg az oldalon

13
Online