A tervek szerint tucatnyi - köztük határon túli darabot - válogatnak be a június 4. és 7. között immár hatodik alkalommal zajló Komlói Amatőr Színházi Találkozó (KASZT) versenyprogramjába - hangzott el a mecseki városban tartott keddi sajtótájékoztatón.

A rendezvény fővédnöke, Hoppál Péter, a térség fideszes országgyűlési képviselője, kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztos kiemelte, hogy a KASZT lebonyolításához idén 10 millió forintot biztosít kormányzat, emellett további 8 millió forintos pályázati forrás segíti a rendezvény megtartását.
   
Mint mondta, a kulturális alapellátás mintaprogramjának is tekinthető KASZT mára a Kárpát-medencei amatőr színjátszás első számú seregszemléjévé vált, ez pedig elsősorban a rendezvényt jellemző magas szakmai színvonalnak és a nyitott, érdeklődő, támogató és lelkes közönségnek köszönhető - tette hozzá. Kitért arra, hogy az anyagi biztonságnak köszönhetően a fesztivál off-programjai is egyre színesednek, idén pedig ilyen tekintetben kiemelkedő lesz a találkozó.
   
A tervezett tizenkét - közöttük több határon túli - versenydarabot mintegy nyolcvan produkcióból választják majd ki április elejéig, a társulatok jelentkezését pedig március 15-ig várják - mondta el Pataki András, a Soproni Petőfi Színház Jászai-díjas igazgató-főrendezője, a KASZT fesztiváligazgatója. Kitért rá: a KASZT programjain idén 4-5 ezer néző vesz majd részt reményeik szerint.
   
Fajcsi Ferenc, a komlói Súgólyuk Színház rendezője, a KASZT főszervezője azt mondta, az elmúlt rendezvények alatt bebizonyosodott, hogy nemcsak a komlóiak, a környező falvakban, városokban élők is szeretik, megbecsülik a fesztivált, és gyakran külföldről is érkeznek vendégek a rendezvényekre.
   
Polics József, a város polgármestere úgy vélekedett: Komlón nagy igény van arra a minőségi kultúrára, amelyet a KASZT képvisel. Éppen ezért büszke arra, hogy a rendezvény egyre sikeresebb, népszerűbb. Kiemelte: fontos és nélkülözhetetlen a fesztivál számára az a kormányzati segítség, amely a szervezőmunkát anyagiak formájában is segíti.
   
A KASZT-tal kapcsolatos további részletek, a jelentkezési feltételek megtalálhatóak a rendezvény honlapján, a komlo.hu/kaszt weboldalon.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 224 megtekintés

Videó: 47 973 376 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887969

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh