Közösségi finanszírozással, adományoknak köszönhetően tud kifutót építeni az ősszel érkező vörös pandák számára a fennállásának hatvanadik évfordulóját idén ünneplő a Pécsi Állatkert - közölte az intézmény az MTI-vel.

A közleményében szerint az intézmény évek óta csatlakozni kívánt a vörös macskamedvének is nevezett vörös panda (Ailurus fulgens) fajmegmentő- és tenyészprogramjához, erre pedig idén nyílt először lehetőség.  

Az állatok kifutójához szükséges forrást közösségi finanszírozási kampány keretében teremtették elő: több neves vállalat és csaknem hatvan magánszemély ajánlott fel kisebb-nagyobb összeget, így az előre tervezett kétmillió forinton felül további csaknem félmillió forint gyűlt össze.  

A vörös pandák kifutója szeptember végére elkészül, így a Pécsi Állatkert kora ősszel fogadhatja Franciaországból az egyéves pandaikerpárt - írták, hozzátéve: a faj a Himalája, elsősorban Nepál, Kína, India területén fordul elő, mára már veszélyeztetett faj, melynek fennmaradásáért az állatkertek közös erővel küzdenek.  

A közleményben emlékeztettek: a koronavírus-járvány hatása komoly gazdasági kihívások elé állította az intézményt, de ebben a nehéz időszakban ismét megmutatkozott a helyi közösség összefogása és az állatkert iránt tanúsított szeretete. A zárva-tartás közel két hónapos időszaka alatt számottevő pénz- és takarmányadományt kapott az állatkert.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 163 megtekintés

Videó: 47 970 407 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887744

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh