Író-olvasó találkozók, könyvbemutatók, gyermekprogramok, kiállítások és szakmai rendezvények is színesítik a baranyai Csorba Győző Könyvtár hétfőn induló - Őszi könyvtári napok címet viselő - rendezvénysorozatát - közölte az intézmény az MTI-vel.

Mint azt a bibliotéka beharangozójában írták, a pécsi és megyei könyvtári feladatokat ellátó intézményben, így a pécsi Tudásközpontban és a fiókkönyvtárakban zajló programok keretében olyan népszerű szerzők is Baranyában vendégeskednek, mint Ott Anna, Szvoren Edina, Csordás Gábor, Tari Annamária, Bosnyák Viktória, Kiss Tibor Noé, Háy János és Lackfi János.    

A rendezvény keretében hétfőn délután a Goethe Intézet vándorkiállítása nyílik meg: a pécsi Tudásközpontban látható tárlat a száz éves női választójog témájából kiindulva könyveken, albumokon és magazinokon keresztül mutat be meghatározó fejezeteket a nők társadalmi helyzetét illetően.    

Lackfi Jánost  a "Balassi lájkol, Petőfi kommentel..." című beszélgetésre, míg Szentendrei Judit Mézes cukrászda című könyvének bemutatójára várják, a Tudásközpont zeneműtárában Richard Wagner és Magyarország kapcsolatáról tart előadást Varga Ildikó Wagner-kutató.   

A könyvtár helyismereti gyűjteménye könyvbemutatókkal várja a helytörténet iránt érdeklődőket, aki pedig távoli vidékekre kíváncsi, annak Koltai Péter közlekedésmérnök, könyvszerkesztő és korrektor, világutazó a rendezvénysorozat keretében több alkalommal is egzotikus helyekről mesél.     Október 10-én délután a gyerekekkel ünnepel a könyvtár, hiszen éppen tíz esztendeje lesz, hogy az Európa Kulturális Fővárosa program keretében megnyílt a térség legnagyobb gyermekkönyvtára. A program keretében kézműves foglalkozások, vetítés, kiállítás várja a kicsiket.    

A bővebb tájékoztatás a csgyk.hu oldalon és a bibliotéka hivatalos Facebook-oldalán olvasható.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 808 609 megtekintés

Videó: 47 972 592 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887900

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh