Reklámmal fizetünk a tartalomért, ezért ingyenesek a webes hírek, játszhatunk böngészőben és nézhetünk érdekes videókat. A blokkoló alkalmazások elsősorban az Amerikai Egyesült Államokban és Európában népszerűek.

Az Adobe és a PageFair közös tanulmánya szerint világszerte összesen 198 millióan, ebből Európában 77 millióan, míg az USA-ban 48 millióan használnak a számítógépükön valamilyen hirdetésblokkolót. Ezek a megoldások rendkívül nagy károkat okoznak a tartalomiparnak: csak az idén várhatóan 22 milliárd dollár kárt kell elkönyvelniük a médiacégeknek és más piaci szereplőknek az Adblock Plus és más programok miatt. Ez 41 százalékos növekedést jelent a tavalyi esztendőhöz képest. Ráadásul az összeg jövőre a kétszeresére nőhet, míg 2016-ra még nagyobb emelkedést várnak a szakemberek.

A legtöbb hirdetéseket blokkoló felhasználó Görögországban található, ott az internetezők 37 százaléka használ valamilyen megoldást. A második helyen 35 százalékkal Lengyelország van. Svédország és Észtország esetében az arány 25 százalék. Magyarország az élboly mögött helyezkedik el, nálunk és Izlandon a felhasználók 23 százaléka alkalmazza az Adblock Plust vagy más hasonló szoftvert. Oroszországban és Törökországban a reklámblokkolót alkalmazók aránya egyaránt csupán 6 százalék. Az USA-ban minden második ember adatvédelmi aggályokkal indokolta a hirdetések megjelenítésének letiltását.

Forrás: sg.hu Kattintson ide...

Aki ki szeretné próbálni milyen az internet reklámok nélkül, az itt telepítheti Firefox böngészőhöz az Adblock Plus kiegészítőt:

Kattintson ide...

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 749 799 megtekintés

Videó: 48 951 482 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7031888

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh