Magyar Ferenc főszerkesztő 1994 óta csapatával minden héten elkészítette a városlakók számára a közéleti, információs és egyéb műsorokat.

A médiatörvény (1996. I. tv.) lehetővé tette pályázati forrásokból a televízió nagy részbeni fenntartását. Időközben ezek a források bizonytalanná váltak, elapadtak, januártól a benyújtott pályázatok elutasításra kerültek. Magyar Ferenc kérte az egyszemélyi vezetést, Polics József polgármestert és a FIDESZ képviselőt dr. Hoppál Pétert, hogy kapcsolati rendszerükkel segítsék a városi televíziók életben maradását. Írt az NMHH vezér-igazgatónőjének is.

– Semmilyen segítséget nem kaptam, de igazán a lelkem mélyén nem is vártam, mert tudom, hogy ez politikai döntés volt. Polics József soha nem állt a televízió mellé, csak amennyire a saját érdekei diktálták. Tavaly se és idén se adott a televíziónak anyagi támogatást, – mert ő úgy döntött, mert megteheti – pedig az igényünk hivatalosan ott volt – mondta el lapunknak Magyar Ferenc.

A televízió megálmodója, létrehozója pályázati forrásokból hosszú évek óta bizonytalanságban, de fenntartotta a médiát. Sajnos május elsejétől megszűntek a Baranya Televízió, illetve a Komló és Térsége televízió adásai, sőt, a több évtizedes, 1994 óta adásba kerülő, kincset érő, ingyenesen böngészhető archívum sem lesz látható. Ezek az országban egyedülálló régi adások pótolhatatlanok, sokak számára kedves, Komlót fejlődése során végigkövető gyűjtemény.

A komlomédia.hu archívumának látogatottsága meghaladta a havi egymilliót, összesen több, mint 24 millió elérés történt. A híreket 43,6 millióan olvasták, követték. A két hete megjelentetett Magyarország kifosztásának története című filmet több, mint 110 ezren látták, a Privatizáció című alkotást egyetemen oktatják, vetítik és több mint kétszázezren tekintették meg és tizenháromszor adták országos televíziókban.

– Amit lehet, minden lehetőséget megragadtam, hogy tovább folytathassuk a nézők szórakoztatását, tájékoztatását, kiszolgálását – mondta Magyar Ferenc. Sajnos nézőink lesznek megfosztva a rendszeres adásoktól, a korrekt és pártatlan tájékoztatástól. Nagyon sajnálom, hogy a városnak nincsen ötmillió forintja ahhoz, hogy kisegítse a saját lábán álló közszolgálati televíziót.

– A városlakókért dolgoztam, több nagy sikerű, országosan is elismert filmet gyártottam, kollégáimmal létrehoztam a Hét Domb Filmfesztivált, amit az ország egyik legjobb filmfesztiváljának mondanak a rendezők – nyilatkozta Magyar Ferenc. – Utópisztikus gondolat: de ha más – a komlóiakért tenni akaró – vezetése lesz a városnak újrakezdhetjük, és az archívumot is elérhetővé fogom tenni. Én “széllel szemben nem fogok pisilni”.

Minden nézőnek köszönöm a sok évtizedes figyelmet és, hogy együtt szerkeszthettük az Önök véleményével, észrevételeivel adásunkat, azt, hogy követték műsorunkat, híreinket, weblapunkat, köszönöm, hogy 27 éven át hétről hétre ott lehettünk az Önök otthonaiban.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 073 091 megtekintés

Videó: 48 301 361 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920851

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh