Magyar Ferenc főszerkesztő 1994 óta csapatával minden héten elkészítette a városlakók számára a közéleti, információs és egyéb műsorokat.

A médiatörvény (1996. I. tv.) lehetővé tette pályázati forrásokból a televízió nagy részbeni fenntartását. Időközben ezek a források bizonytalanná váltak, elapadtak, januártól a benyújtott pályázatok elutasításra kerültek. Magyar Ferenc kérte az egyszemélyi vezetést, Polics József polgármestert és a FIDESZ képviselőt dr. Hoppál Pétert, hogy kapcsolati rendszerükkel segítsék a városi televíziók életben maradását. Írt az NMHH vezér-igazgatónőjének is.

– Semmilyen segítséget nem kaptam, de igazán a lelkem mélyén nem is vártam, mert tudom, hogy ez politikai döntés volt. Polics József soha nem állt a televízió mellé, csak amennyire a saját érdekei diktálták. Tavaly se és idén se adott a televíziónak anyagi támogatást, – mert ő úgy döntött, mert megteheti – pedig az igényünk hivatalosan ott volt – mondta el lapunknak Magyar Ferenc.

A televízió megálmodója, létrehozója pályázati forrásokból hosszú évek óta bizonytalanságban, de fenntartotta a médiát. Sajnos május elsejétől megszűntek a Baranya Televízió, illetve a Komló és Térsége televízió adásai, sőt, a több évtizedes, 1994 óta adásba kerülő, kincset érő, ingyenesen böngészhető archívum sem lesz látható. Ezek az országban egyedülálló régi adások pótolhatatlanok, sokak számára kedves, Komlót fejlődése során végigkövető gyűjtemény.

A komlomédia.hu archívumának látogatottsága meghaladta a havi egymilliót, összesen több, mint 24 millió elérés történt. A híreket 43,6 millióan olvasták, követték. A két hete megjelentetett Magyarország kifosztásának története című filmet több, mint 110 ezren látták, a Privatizáció című alkotást egyetemen oktatják, vetítik és több mint kétszázezren tekintették meg és tizenháromszor adták országos televíziókban.

– Amit lehet, minden lehetőséget megragadtam, hogy tovább folytathassuk a nézők szórakoztatását, tájékoztatását, kiszolgálását – mondta Magyar Ferenc. Sajnos nézőink lesznek megfosztva a rendszeres adásoktól, a korrekt és pártatlan tájékoztatástól. Nagyon sajnálom, hogy a városnak nincsen ötmillió forintja ahhoz, hogy kisegítse a saját lábán álló közszolgálati televíziót.

– A városlakókért dolgoztam, több nagy sikerű, országosan is elismert filmet gyártottam, kollégáimmal létrehoztam a Hét Domb Filmfesztivált, amit az ország egyik legjobb filmfesztiváljának mondanak a rendezők – nyilatkozta Magyar Ferenc. – Utópisztikus gondolat: de ha más – a komlóiakért tenni akaró – vezetése lesz a városnak újrakezdhetjük, és az archívumot is elérhetővé fogom tenni. Én “széllel szemben nem fogok pisilni”.

Minden nézőnek köszönöm a sok évtizedes figyelmet és, hogy együtt szerkeszthettük az Önök véleményével, észrevételeivel adásunkat, azt, hogy követték műsorunkat, híreinket, weblapunkat, köszönöm, hogy 27 éven át hétről hétre ott lehettünk az Önök otthonaiban.