A Pentagon vezető kutatója szerint a támadó dróntechnika messze meghaladja a védelmit.

Az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának egyik vezető kutatómérnöke, Mike Griffin szerint a mesterséges intelligencia vezérelte drónok fenyegetését nagyon komolyan kell venni.

A minisztérium április 9-én megrendezett konferenciáján Griffin felhívta a figyelmet, hogy az ember által irányított védelmi rendszerek egy-két drónnal még meg tudnak birkózni. De mi van, ha száz vagy ezer drón támad egyszerre?

Griffin szerint a dróntechnológia támadó oldala jóval előtte jár a védelminek. A rajban támadó drónok ellen egyelőre nincs megbízható védelem.

A mesterséges intelligencia katonai célú felhasználása sok szakértőt nyugtalanít. Genfben nemrég 120 ENSZ-tagállam képviselői kezdtek tanácskozást arról, hogy egyezményben kellene korlátozni az AI-val felruházott fegyverek használatát.

Szinte ezzel egyidőben több ezer Google alkalmazott levélben tiltakozott, amiért a technológiai óriás részt vesz a Pentagon Project Maven névre hallgató programjában, amely a gépi látás algoritmusos fejlesztésével a drónok felvételeinek pontosabb kiértékelését segítené.

Forrás: computerworld.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 808 634 megtekintés

Videó: 47 972 615 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887906

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh