A pécsi nyári kulturális programok és a város népszerűsítése a célja a baranyai megyeszékhelyen most elindult kampánynak - közölte a város önkormányzata szerdán az MTI-vel.

A Pécs nyitva 2.0 névre keresztelt kampányról szóló sajtóközleményben Péterffy Attilát (Mindenki Pécsért Egyesület), a város polgármesterét idézve kiemelték: önkormányzati, turisztikai, intézményi és civil szereplők összefogásával a baranyai megyeszékhely idén is tudatosan készült arra, hogy a koronavírus járvány lecsengésével "ismét meg tudjon villanni".  

A kampány részeként a város nevezetességei, értékei felfedezését segíti a nyolcvan partnert - például vendéglátóhelyeket, kulturális intézményeket - bemutató és kedvezményeket is kínáló, útlevél formátumú kiadvány, amelyet a kampányhoz csatlakozó szálláshelyeken kapnak kézhez június 15-től a vendégek.  

A nyári programokról jelezték: újonnan született állatokkal nyitva áll a Mecsekben lévő állatkert, kitárták kapukat az ismert és népszerű pécsi közgyűjtemények, így a Zsolnay, Vasarely és Csontváry Múzeum, de megrendezik a Régészet napjai című programsorozatot, valamint a Múzeumok éjszakáját is.  

Júniusban az érdeklődők részt vehetnek a Pécsi Nemzeti Színház előadásain, majd a Filharmónia Magyarország és a Pécsi Egyházmegye közös programja, a Püspökvári Zenés Esték három alkalommal is várják a nézőket. Közölték: -a nyári estéken a Káptalan Kert, majd a Pécsi Nyári Színház programjai nyújtanak programokat, július közepén pedig a Made in Pécs Fesztivál jelentkezik nyári különkiadással.  

A Zsolnay Kulturális Negyedben egész nyáron zajlanak majd a jazztől a könnyűzenén át a komolyzenei koncertekig sokféle zenés rendezvényt kínáló Pirogránit Esték, a létesítményben július 18-ig az Országos Kerámiaművészeti Biennálé tárlata is megtekinthető.  

Az augusztusi hosszú hétvégén a Kodály Aperitif Fesztivállal a pécsi hangversenyterem fennállásának tizedik évfordulóját is megünneplik a Pannon Filharmonikusokkal közösen, míg szeptemberben a Zsolnay Fényfesztivál zárja a meghosszabbított pécsi nyarat.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 061 313 megtekintés

Videó: 48 280 936 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6918832

Jelenleg az oldalon

6
Online

Interreg CE1013 REFREsh