Megkezdődött a közép-európai hallgatóknak meghirdetett, az Európai Unió aktuális kihívásairól és lehetőségeiről szóló online nyári egyetem a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) - tájékoztatta az intézmény csütörtökön az MTI-t.

A PTE közleményében jelezték: a Pécs Summer School program idei első nyári egyetemi programját a Közép-európai Felsőoktatási Csereprogram (Central European Exchange Program for University Studies - CEEPUS) támogatásával rendezik meg, immár hatodik alkalommal.  

Az idei virtuális kurzuson tizenkét ország tizennyolc egyeteméről összesen negyven hallgató vesz részt, így a csereprogram cseh, szlovák, lengyel, horvát, szerb, szlovén, ukrán partnerintézményei mellett albán, osztrák, koszovói, moldovai és kanadai egyetemek hallgatói is a résztvevők között vannak.  

A tíznapos speciális kurzus azt vizsgálja, hogy milyen módon tudja az Európai Unió megőrizni a szerepét és versenyképességét a globális kihívások mellett.  

Az előadók között a politikatudomány, a közgazdaság-tudomány és a kultúratudomány képviselői szerepelnek, a szakmai előadásokat pedig minden esetben megbeszélések követik - írták.  

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a kurzus részeként a hallgatók megfogalmazzák saját elvárásaikat, elképzeléseiket az Európai Unióval kapcsolatban, megoldási javaslatokat dolgozva ki a felvázolt politikai, társadalmi és gazdasági nehézségekre, lehetőségekre.  

A tanórák mellett a hallgatók online szabadidős programokon is részt vehetnek, így virtuális városnézések, valamint kvíz- és folkestek is szerepelnek a kurzus eseményei között.  

A közleményben emlékeztettek arra, hogy a Pécs Summer School programot 2016-ban indították el. A fő cél a "nyári trimeszter" bevezetése volt, amelynek során nemzetközi képzési programokat kínálnak a külföldi partneregyetemek és a PTE hallgatói számára.  

Az elmúlt 5 évben a PTE 30 nyári egyetemet szervezett, 350 napon át, 4 kontinens 70 országából érkező 800 hallgató számára - írták, jelezve, hogy a nyári egyetemek terén a PTE "piacvezetővé vált a hazai állami felsőoktatási intézmények között".  

Idén nyáron a koronavírus miatt a Pécs Summer School program keretében öt kurzust tartanak online formában.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 47 888 957 megtekintés

Videó: 27 348 140 megtekintés

Látogatók

Összesen5116344

Jelenleg az oldalon

7
Online

Interreg CE1013 REFREsh