A Hungast pécsi csapata lett a Közétkeztetési Szakácsverseny győztese, a döntőt a SIRHA Budapest kiállításon tartották szerdán - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az MTI-vel csütörtökön.

A Közétkeztetési Szakácsverseny 2021-2022 a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége (KÖZSZÖV), a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség (MNGSZ), valamint a Nébih közös szervezésű szakmai eseménye. A többlépcsős verseny fővédnökei Nagy István agrárminiszter, Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Hivatal államtitkára, valamint Oravecz Márton, a Nébih elnöke.   

A végső hajrában a tavalyi elődöntők során kiválasztott 12 legjobb közétkeztető csapat mérte össze tudását, a dobogó legfelső fokára került csapat többek között kacsahússal töltött tavaszi tekercset, brézelt marhanyakat és minifánkot is tartalmazó menüsort készített.   

A dobogó második fokára a budapesti Melódin Team csapata, míg a harmadikra a Hungast budapesti csapata állhatott.   

Az idei megmérettetés a "farsangi ételek a hagyomány és a megújulás jegyében" mottóval zajlott. A háromfordulós versenyre 28 csapat nevezett.   

A verseny célja minden évben a hagyományos ízek megőrzése mellett az ételek modernizálása, a friss, hazai alapanyagok felhasználásának ösztönzése, a közétkeztetés népszerűsítése és minőségének javítása, fejlesztése volt. Ennek szellemében a verseny kötelező elemeként a fánknak, alapanyagként a sütőtöknek, míg meglepetés összetevőként az akácméznek kellett a menüsorokban megjelennie - írták.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 181 342 megtekintés

Videó: 47 308 870 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6751827

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh