Megnövelték a zöldfelületet, árnyékos játszóteret hoztak létre és új padokat helyeztek ki a - 2010-es kulturális főváros program keretében felépített Kodály Központ és Zsolnay Kulturális Negyed között elhelyezkedő - pécsi Balokány-ligetben.

A baranyai megyeszékhely városüzemeltetési feladatait ellátó Biokom NKft. az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében azt írta: a parkot üzemeltető egyesület és a társaság összefogásának köszönhetően felújították a tószínpad előtti nézőteret, új díszburkolatot raktak le, rendbehozták a tó körüli sétányt, felújították a szökőkutakat, valamint új padokat helyeztek ki.   

A mintegy tízmillió forintba kerülő beruházás keretében a tó környezetében csaknem háromezer virágpalántát és háromszáz cserjét, valamint tizennégy facsemetét ültettek el.   

Az üzemeltető Balokány-ligetért Egyesület egy állandó büfé megnyitását is tervezi a tó melletti közösségi épületben, továbbá hamarosan a csónakázás is újraindulhat a tavon - jelezték a kommünikében.   

A közleményben beszámoltak arról is, hogy más pécsi parkokban is várhatók felújítások: az Éger-völgyben már zajlanak a munkálatok és hamarosan megkezdődik a Melinda park, a Magyar Lajos-tömb, továbbá a Keller János-tömb megújítása.

Forrás: MTI / biokom.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 687 354 megtekintés

Videó: 48 899 454 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7022572

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh