Az ősz az elmúlás évszaka, ilyenkor elcsendesedünk, emlékezünk. Közeledik a Mindenszentek és a Halottak napja, amikor elhunyt szeretteinkre gondolunk.

A halottak hetében szokás a sírok megtisztítása, feldíszítése, gyertyák gyújtása. A néphagyomány szerint ilyenkor hazalátogatnak a halottak. Tájanként más-más szokás terjedt el ebben az időszakban. De mindenhol jellemző: a sírkertek környékén többszörösére nő a forgalom, hiszen ilyenkor vidékről is érkeznek látogatók.

A Komlói Temetkezési Kft. már most felkészült a megnövekedett forgalomra, a négy napos ünnep minden napján a kft. munkatársai várják a hozzátartozókat. Konyári Zsolt ezúton is kéri a családtagokat hogy ügyeljenek a temető tisztaságára.

Az október 29-ét és november 1-ét felölelő időszakban reggel 7.30-tól este 17.00 óráig sűrített menetrend szerint járnak az autóbuszok a temetőhöz. A temetőkert este nyolc óráig látogatható.

Ebben az időszakban indokolt esetben mozgáskorlátozott kártya nélkül is be lehet hajtani hozzátartozóink sírjához. A rendőrség és a polgárőrség péntek délutántól állandó jelenléttel fogja biztosítani a zavartalan közlekedést, a parkolást és a temetőbe való behajtást.

Idén is lesz Mindenki koszorúja a ravatallal szembeni füves területen, ahol bárki elhelyezhet mécsest, koszorút. Az élő koszorúba helyezett gyertyák gyúlékonyak, körültekintően alkalmazzuk.

Vidékről érkezett látogatók, vagy akik esetleg nem találnák szeretteik sírját, bátran keressék fel az irodát, ahol a temetkezés munkatársai információt nyújtanak. Sok visszajelzés érkezett, hogy eddig csak a városban lehetett elintézni a sírújítást. Ezen a gyakorlaton most változtatott a Komlói Temetkezési Kft, ezentúl a temetőben is lehet rendezni a hivatalos ügyeket. A megváltandó sírokra pici fekete matricák kerültek ki, ezzel figyelmeztetik a rokonokat a lejárt határidőre.

A közelmúltban megújult a sírkert. A nyári viharok miatt derékba tört öreg platánfákat kivágták, helyettük facsemetéket ültettek, az új díszfák emelik a temető színvonalát. Az idősek legnagyobb örömére több padot is kihelyeztek az utak mellé. A közfoglalkoztatottak munkáját dicséri a rendszeres fűnyírás, a temető és környéke is ápolt, rendezett. Vízvételi lehetőség az ünnepnapok ideje alatt adott lesz, általában ekkor még nincsenek fagyok.

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4382061

Jelenleg az oldalon

3
Online