A Körber első Európai Beszállítói Napját június 29-én tartották, mintegy 200 résztvevővel a helyszínen és további 100 online nézővel.

"A Körber konszern a pécsi helyszínt választotta az első Európai Beszállítói Nap megrendezésére. A rendezvény célja a kihívások és lehetőségek megvitatása, valamint a beszállítóinkkal való együttműködés erősítése a jövőbeli növekedés alakítása érdekében" - mondta Michael Stietz, a Körber konszern Beszerzés és Ellátási Láncok vezetője.

Innovatív és fenntartható megoldásokkal, jelentős arányban hazai beszállítókra építve tervezi megerősíteni a pozícióit az egyedi gépgyártás élvonalában a pécsi Körber Campus. A több mint ezer szakembert foglalkoztató technológiai vállalat a két éve elindított termékportfólió-bővítés nyomán jelentősen növelni tudta a termelését.

A Körber gépgyára Pécs és egész Baranya megye legnagyobb ipari üzeme, ennek megfelelően a legnagyobb munkaadók közé tartozik. Több mint ezer képzett és tapasztalt munkatárs, többségükben mérnökök, valamint fém- és gépipari szakemberek dolgoznak az üzem falai között.

A vállalat tavaly vette fel a tulajdonos cégcsoport nevét és kezdett bele ezzel párhuzamosan egy jelentős portfólió-szélesítésbe. Jelenleg a logisztikától a gyógyszeripari minőségellenőrző- és csomagológépekig terjed az itt készített berendezések köre, amelyeket a világ minden pontjára értékesítenek.

„A megrendelők által elvárt minőséghez olyan beszállítói partnerekre van szükségünk, akik mind a termékek színvonalában, mind a határidők betartásában meg tudnak felelni a világpiac igényeink” – mondta Dr. Megyeri János ügyvezető a Körber első Európai Beszállítói Napján. A pécsi gyárban összegyűlt közel kétszáz fő a partnercégek kétharmadát képviselte, jelentős részben Magyarországon működő vállalkozásokat.

„Azt szeretnénk, hogy a pécsi gyár – ami egyébként mára a globális Körber csoport legnagyobb üzemévé nőtte ki magát – a lehető legnagyobb mértékben a hazai beszállítókra támaszkodjon. Felelősségünknek érezzük, hogy a régiós gazdaságban betöltött súlyunkat használva pozitív hatással legyünk a kisebb itthoni cégek fejlődésére és ezzel együtt a foglalkoztatásra” – foglalta össze a társaság ars poeticáját az ügyvezető.

A tervek megvalósítása gyakorlatilag már elkezdődött. Az üzem rendezvényhelyszínné átalakított csarnokában összegyűlt partnerek előtt elhangzott, hogy a kibővített gyártmányportfóliónak köszönhetően tavaly óta dinamikusan növekszik a megrendelésállomány. Ez pedig duplán jó hír a dél-dunántúli gazdaságnak, hiszen a gyarapodó cégnek új munkavállalókra van szüksége, továbbá a beszállító vállalkozások is további megrendelésekre számíthatnak.

Forrás: Körber Hungária Kft.

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 806 607 megtekintés

Videó: 47 969 713 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887677

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh