Országos viszonylatban több mint 86 000 kórházi dolgozó kap jelentős összegű béremelést januárig visszamenőleg. A komlói kórház 137 dolgozójának bére növekedik augusztustól.

A témával kapcsolatban tartottak sajtótájékoztatót Komlón, ahol Polics József, Komló polgármestere, dr. Hoppál Péter országgyűlési képviselő valamint Fejes Éva gazdasági igazgató, a Komlói Egészségcentrum Nonprofit Kft. képviseletében válaszolt a sajtó kérdéseire.

A tájékoztatón elhangzott: a kormány lépése 17 ezer orvost és 68 ezer szakdolgozót érint. Dr. Hoppál Péter kiemelte, hogy a béremelésre fordított 31 milliárd forint egy része a népegészségügyi termékadóból (chipsadó), továbbá az Egészségbiztosítási Alap megtakarításaiból, az alapon belüli átcsoportosításokból származik.

Komlón a kórház 186 dolgozójából 137-et érinti a béremelés. Az emelés visszamenőleges hatályú, Az első hét hónapra eső részt egy összegben vehetik kézhez az érintettek. Augusztustól az emelés beépül a bértáblába, ami szavatolja a tartós, hosszútávra szóló juttatást. Mindez komlói viszonylatban, a közterhekkel együtt, összesen 20 millió forint plusz bérkifizetést jelent ebben az esztendőben.

Polics József, Komló polgármestere azt hangsúlyozta, hogy az év elején még az aktív ágyak megszűnéséről és az egészségügyi dolgozók külföldre vándorlásáról szóltak a hírek Komlón. Mára azonban sokat változott a helyzet. A sebészet és a belgyógyászat aktív ágyainak nagy része megmaradt, a térségben kiemelt fontosságú pulmonológiai szakellátás és a sürgősségi betegellátás területén pedig még fejlesztést is terveznek, amire már pályázatot is benyújtottak.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 071 678 megtekintés

Videó: 48 299 940 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6920663

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh