Vona Gábor szerint nem a hangzatos szólamok, hanem a külföldön munkát vállaló magyarok egyre nagyobb száma mutatja meg Magyarország és a kormány valódi teljesítményét.

A Jobbik elnöke péntek este Komlón, lakossági fórumon azt mondta: immár ötszázezer magyar dolgozik Nyugat-Európában, csak Németországba tavaly ötvenezren utaztak ki. "Ez már világháborús veszteség" - fogalmazott.

Úgy véli, e félmillió, dolgozni tudó és akaró ember nem kalandvágyból hagyta el az országot, ők tulajdonképpen "gazdasági menekültek", és többségük az ország jelenlegi állapotában nem fog hazajönni.

"Ott sem habos sütemény az élet, nagyon keményen kell dolgozni, de van perspektívájuk, jövőjük. Családot alapítanak, a gyermekeik már ott fognak iskolába járni, az unokáik teljesen asszimilálódnak, ami számunkra komoly veszteség" - hangsúlyozta.

Vona Gábor a város színház- és hangversenytermében összegyűlt mintegy száztagú hallgatósága előtt azt mondta: éppen ezért a legfontosabb feladat a munkahelyteremtés. "Ha van munka, akkor minden van, ha nincs munka, akkor semmi sincs" - tette hozzá a Jobbik elnöke.

Közölte, a következő parlamenti választási kampány legfontosabb témája is az, ki és hogyan képes a foglalkoztatás növelésére. Megjegyezte, a Jobbik egyetért a kormányzó pártokkal abban, hogy egymillió új munkahelyre van szükség, de a kormány összekeveri a foglalkoztatáspolitikát a szociálpolitikával, a közmunkaprogram ugyanis nem igazi munkahelyteremtés.

A politikus a pártja Hét vezér programját ajánlotta a megjelentek figyelmébe, e szerint a mezőgazdaság, a feldolgozóipar, az építőipar és a bányászat az a terület, ahol komoly lehetőség kínálkozik a foglalkoztatás bővítésére.

A Jobbik három dunai, két tiszai és egy drávai vízlépcső építésével tíz évre mintegy százezer embernek adna munkát, és a bányászatban is további 30 ezren tudnának dolgozni - jelentette ki.

Vona Gábor elégedetlenségét fejezte ki a kormánynak a közbiztonság javítását célzó intézkedéseivel kapcsolatban. Azt mondta, nemhogy két hét, de három év alatt sem lett rend Magyarországon. A rendőrség "adóbehajtó vállalkozásként" működik, az állampolgárok pedig egy rendőr láttán nem nyugalmat éreznek, hanem szoronganak - fogalmazott.

A pártelnök a politikusok esetleges elszámoltatásáról azt mondta: "a maffia és a politika egy és ugyanaz Magyarországon", holló a hollónak nem vájja ki a szemét, "a Fidesz és az MSZP egymás csuklóját szorítja".

"Akkor lesz elszámoltatás, ha olyan kormánya lesz az országnak, amelynek attól nem kell félnie" - jegyezte meg Vona Gábor.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 804 510 megtekintés

Videó: 47 967 502 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887469

Jelenleg az oldalon

1
Online

Interreg CE1013 REFREsh