A helyi közvilágítási rendszer korszerűsítésének folytatását tervezi Komló: a baranyai város 170 millió forint európai uniós forrásra pályázik, hogy az összes utcai lámpája energiatakarékos fényforrással üzemelhessen.

A komlói közvilágítás-modernizáció 2011 végén befejeződött első ütemében érdekelt GREP Zrt. szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a város 24 millió forintot takarított meg, valamint 150 tonna szén-dioxid kibocsátásától óvta meg a környezetet tavaly azzal, hogy összesen mintegy 2200 utcai lámpájának 47 százalékát LED vagy fémhalogén-technológiát alkalmazó berendezésre cserélte.

A modernizáció 93 millió forintos költségét a beruházók előlegezték meg az önkormányzatnak, amely a pénzt a megtakarításból, 5 év alatt fizeti vissza. Komlónak a tavalyi részletek megfizetése után 6 millió forint maradt a kasszájában, amelyet másra költhet.

"Célunk, hogy az idén, lehetőleg már uniós források támogatásával vághassunk bele a maradék 1200 lámpatest cseréjébe" - idézte a közlemény Polics Józsefet, Komló fideszes polgármesterét.

A GREP Zrt. hangsúlyozta, hogy az általa beépített új prémium lámpatestek magyar gyártmányúak, s bár drágábbak a keleti import termékeknél, de megbízhatóbbak, ritkábban hibásodnak meg, ami csökkenti az üzemeltetés költségeit.

Forrás: MTI

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 849 662 megtekintés

Videó: 49 029 276 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen7046002

Jelenleg az oldalon

3
Online

Interreg CE1013 REFREsh