Az egykori  Nagybereki Állami Gazdaság területét illegális szemétlerakónak használja a bérlő.

A balatonfenyvesiek hívták fel a figyelmünket, hogy amióta új gazdája van a Nagybereki Állami Gazdaságnak,  folyamatosan illegális szemétlerakónak használják a területet.

A szemétlerakás  titokban zajlik és csak a belső embereket használják a tevékenységre, mivel tudatában lehetnek, hogy ez akár a bűncselekmény kategóriáját is elérheti.

A tevékenység főgazdája egy Böller vagy Böllér nevű ember, aki a beosztottjain keresztül irányítja a szemétlerakást is.

Egyik kollégánknak ütött szöget a fejében, hogy amit a helyi lakosok mondanak igaz lehet, mert 2019. augusztus 9-én délelőtt 10 óra magasságában látta a piros autójában a Böller vagy Böllér nevű embert a Berek irányába távozni. Nem sokkal ez után ugyanebbe az irányba haladt egy markoló, közvetlen mögötte egy traktor nagy pótkocsival. A pótkocsin óriási mennyiségű építési törmelék, mintha csak a Böllért követnék hulladékeltüntetés kapcsán.

A környék lakói nem csak építési hulladékról beszélnek, hanem autógumikról, műanyag kannákról és ki tudja még mit tüntethetnek el itt Balatonfenyves határában.

A Hubertus Bt. már több esetben is a sajtó fókuszában volt környezetkárosító tevékenységének hatására – bár mindegyikből kimászott valamilyen ürüggyel.

Talán a kedves olvasó emlékszik még a 2011-ben a Fehérvíz – nemzetközileg is - különösen védett vízimadár-rezervátum vízszintjének kritikus szintre csökkentésére. Mindenki tudta a környéken, hogy ez azért történt, hogy  vadászhatóvá tegye a haveroknak a természetvédelmi területet. Akkor természetkárosítás miatt folyt büntetőeljárás a Hubertus Bt. ellen.

Nagyberek: természetkárosítás miatt nyomoznak

Visszaperelne több, áron alul privatizált balatoni szállodát az állam

Idén áprilisban ki ne emlékezne, amikor több, mint száz hektáron égett a berek a benne élő növényekkel, állatokkal. A bérlő a Hubertus Bt. Ő – természetesen -  nem tehet semmiről, biztos huligánok gyújtották fel…

Ég a nádas Fonyódon

És akkor mi újságírók próbáljuk kinyomozni, hogy a hír igaz lehet-e. Jelentjük a hír igaz!

Az alábbi videót mi kaptuk kézhez, melyben bizonyíthatóan hulladékot ás el a Hubertus Bt.

A Magyar Államtól 10 Ft/hektár/év (7725 hektár) árért „bundázta” ki a német tulajdonos a területet, ami már akkor is gyomorforgató volt, most még talán sokkal jobban, úgy hogy tudjuk alibi az egész. Csak a területalapú - és más támogatások lehúzásáról szól a német tulajdonosnak.  Foggal-körömmel fog ragaszkodni a területhez, mert óriási „ingyen pénzhez” jut magyar területen.

A magyar hatóságok igazán tehetnének lépéseket ez ellen a kirívó erkölcstelenség ellen, mely már évek óta folyik!

Korábbi cikkeink a témában:

Vegzálják az imremajoriakat – balatoni dráma 3. rész

Az elherdált magyar föld utóhatásai: rettegnek a Balatonfenyvesiek

A balatonfenyvesiek ragaszkodnak a földjükhöz

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 809 465 megtekintés

Videó: 47 973 765 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6888000

Jelenleg az oldalon

4
Online

Interreg CE1013 REFREsh