Regisztrált álláskeresők és bérpótló juttatásra jogosultak szedhetik a parlagfüvet Komlón és környékén.

A Komlói Kistérség Többcélú Önkormányzati Társulása ugyanis nyolcmillió forintot nyert egy, a Nemzetgazdasági Minisztérium által meghirdetett pályázaton. A kistérségben összesen 45 fő végezheti majd a parlagfű-mentesítést két hónapon keresztül, napi hat órában.

Komlón 19 fő, Hosszúhetényben kettő, Szászváron három, Vékényben két fő, Mázán három fő, Szalatnakon két fő, Kárászon és Magyarhertelenden szintén két-két fő, Magyarszéken három, Mecsekpölöskén és Ligeten két fő, Mánfán pedig három fő.

A parlagfű elleni védekezést szolgáló program ideje alatt a munkavállalók hatórás minimálbérnek megfelelő juttatást kapnak, feladatuk pedig az lesz, hogy a kistérség településein megtisztítsák a közterületeket és a külterületeket a parlagfűtől.

A parlagfű-mentesítés augusztus 31-ig tart majd, mivel (bár a gyomnövény legintenzívebb növekedési időszaka júniusra esik) az allergia szempontjából veszélyt jelentő porzós virágok július első felében jelennek meg, és július végétől indul a pollenszóródás, amely késő őszig is eltart. Az állami támogatásnak köszönhetően országszerte több mint 2000 álláskeresőt alkalmaznak a parlagfű elleni harcra.

Forrás: bama.hu

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 75 560 544 megtekintés

Videó: 48 742 543 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6993492

Jelenleg az oldalon

2
Online

Interreg CE1013 REFREsh