A balatonfenyvesiekkel szemben a Hubertus Bt. eddig sem mutatott sok szimpátiát, mára az ott élők kezdenek gyűlöletet érezni a német érdekeltségű cég iránt.

Az előző cikkünkben már rövid ízelítőt adtunk a Balatonfenyvesen uralkodó állapotokról.

A történethez hozzátartozik, hogy a német cégnél dolgozók – nem hivatalosan – tájékoztatva lettek a Hubertus  Bt. részéről, hogy ha nem takarodnak el a bérelt területükről, akkor talán még a munkaviszonyuk is meg fog szűnni. A Hubertus Bt. a Braun-cégcsoport érdekeltségébe tartozik.

A Braun cégcsoportról: a magyar egészségügyi ellátás addigi vesebeteg-ellátását a Braun vette át busás központi pénzek fejében és tartja a mai napig is kezében - erről egy vesetranszplantációs  orvosprofesszor beszélt nekünk  -,  de hasonlóan sikeresen szűnt meg a privatizáció által az orvosi-eszköz gyártás Magyarországon és lett a Braun-cégcsoport az ország  egyik legnagyobb beszállítója – a legtöbb injekciós tűn Braunt olvashatsz. Természetesen mindenhol úgy tetszeleg, hogy a Braun egy hős, aki csak segít a magyar embereken, de ha valaki komolyabban utánanéz a dolgoknak valószínűsítheti, hogy csak a biztos állami pénzek leszívása lehet a cél. Ezt a magyar nemzet is hibátlanul meg tudta csinálni annak idején, de a buta, kapzsi kádereink elprivatizálták tulajdonképpen ingyen az országot.

1992-től a ugyancsak a privatizáció kapcsán a Braun-cégcsopot szert  tett Magyarország negyedik legnagyobb állami gazdaságára a Balaton-Nagybereki Állami Gazdaságra. A „kialkudott ár” tényleg bicskanyitogató 10 Ft/év/hektár és 7725 hektárról beszélünk. A magyar állam pedig „örül” – röhej -, hogy éves szinten 77.250 Ft-ot bezsebelhet a hős Brauntól az egykori negyedik legnagyobb állami gazdaságért.

Ugye azt mindenki tudja, hogy az állam a magyar nemzet hivatala, akinek kutya kötelessége a nemzet érdekeit szem előtt tartani, mivel az államot a nemzet tartja el. A közpénzek alapvetően nem állami pénzek, hanem nemzeti pénzek.

Visszatérve a Nagybereki Állami Gazdaság történetére a Braun létrehozta a Hubertus Bt-t és e cég privatizálja el az állami gazdaságot a fenti erkölcstelen összegért.

Az őslakosok élvezték a Nagybereki Állami Gazdaság nyújtotta megélhetést, több mint 2000-en dolgoztak az állami gazdaságban, ma ennek a tizedét sem éri el a foglalkoztatottak száma. A legtöbb terület parlagon fekszik, itt-ott legeltetnek kisebb marhacsordákat. A parlagfű levágatlanul burjánzik – büntetlenül…

A falu határában élők sok-sok évtizede – bizonyíthatóan már legalább 40 éve – művelték a telkük végében lévő földterületeket. Itt ne gondoljanak valami óriási területre kb. 600-800 négyzetméterről beszélünk.

Ez a terület – a tulajdoni lapok és a térképmásolatok tanulsága szerint - egy önkormányzati út és egy a Hubertus Bt. bérleményében lévő legelő.

Az önkormányzat részéről Lombár Gábor polgármester a polgárai segítségére sietett és miután átvizsgálták a helyzetet, a művelési ágból történő kivonás javaslata mellett teszik le a garast. Így már hivatalosan is közelebb kerülhetnek az ott lakók a megoldáshoz.

A Hubertus Bt. ellenben erőt demonstrál, betárcsázza az addigi művelt területeket – már akik hagyták -, pincét dönt be, hogy márpedig ez a föld az enyém! Aki nem takarodik, az megnézheti magát!
Mintha neki ez létfontosságú lenne, ott áll több ezer hektár a bérleményében parlagon, megműveletlenül.

És azt se felejtsük el, hogy sokan azóta ott félelemben élnek. Páran féltik állásukat és inkább meghunyászkodnak a Hubertus Bt. előtt, de van egy erős mag, akik a Hubertus Bt. bírósági fenyegetése ellenére sem adják vissza az elbirtokolt, megművelt területüket.

Természetesen a fejleményekről tájékoztatni fogjuk Önöket!

Tafedim tea

Igmándi Sajtműhely

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Nézettség összesen

Cikk: 74 807 385 megtekintés

Videó: 47 970 713 megtekintés

MTI Hírfelhasználó

Látogatók

Összesen6887763

Jelenleg az oldalon

5
Online

Interreg CE1013 REFREsh