Komlói fiatalember is elnyerte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium által kiírt pályázat Népművészet Ifjú Mestere címét a néptáncos szólisták kategóriájában.

Kirch Zoltán, a Pöndöly Néptáncegyüttes egyik vezetője, alapítója, az EFAMI néptánc-oktatója dr. Réthelyi Miklós minisztertől vehette át az elismerést az augusztus 20-i országos ünnepségsorozat keretében. A komlói fiatalember dolgozatában a Sokszínű Baranya táncai címmel, Hosszúhetény, Magyaregregy, illetve Kémes-Szaporca folklórját dolgozta fel, majd a nyár közepén egy Hosszúhetényből, továbbá egy Erdélyből származó vajdaszentiványi táncot mutatott be a Táncművészeti Főiskola tanáraiból és táncfolkloristákból összeválogatott zsűri előtt.

Az idei pályázaton az előadó-művészeti kategóriában négy néptáncos szólista érdemelte ki a Népművészet Ifjú Mestere címet, mellettük hegedűs, dudás, népdalénekes és citerás fiatal is a díjazottak között volt.

Kirch Zoltán nagy büszkeséggel fogadta a szakmában jelentősnek számító díjat, mint mondta, sokat jelent számára, hogy nem csak a tánctudását, hanem a baranyai táncok megismertetéséért, a tánckultúráért végzett sokéves tevékenységét is elismerték a címmel.

Forrás: komlo.hu

Tafedim tea

Zanzibar Guru

WeblapWebáruház.hu

Map

free counters

Látogatók

Összesen4317073

Jelenleg az oldalon

14
Online